Alex Pereira mění plány: Duel s Jonesem není na pořadu dne, rád by si ale s ním zatrénoval

Brazilský šampion polotěžké divize UFC Alex Pereira přehodnotil své ambice. Ještě donedávna se spekulovalo o jeho možném souboji s legendárním Jonem Jonesem, vládcem těžké váhy UFC, s cílem získat jeho titul. Po nedávném setkání se však jeho plány změnily. Pereira nyní přemýšlí o spolupráci s Jonesem na tréninku, kde by se mohli vzájemně obohatit o zkušenosti, místo toho, aby se utkávali v boji o pás.

Alex Pereira mění plány: Duel s Jonesem není na pořadu dne, rád by si ale s ním zatrénoval

Obhajoby na obzoru

Oba šampiony čekají během několika týdnů klíčové obhajoby titulů. Alex Pereira se postaví do klece jako první. Na turnaji UFC 307, který se uskuteční 5. října, bude čelit vyzyvateli Khalilu Rountree v bitvě o titul šampiona polotěžké divize.

Měsíc poté, v listopadu na turnaji UFC 309, se do akce vrátí Jon Jones, aby se konečně postavil nejúspěšnějšímu bojovníkovi v historii těžké váhy UFC, Stipemu Miocicovi. Tento dlouho očekávaný souboj bude završením Jonesova návratu do klece.

Pereira a Jones: přátelské setkání

V rámci turnaje UFC 306, který se konal o víkendu ve známé hale The Sphere, se Pereira s Jonesem osobně potkali. Při této příležitosti prohodili několik přátelských slov a společně zapózovali před fotografy. Brazilský šampion dokonce pochválil Jonesův fyzický vzhled, přičemž si všiml, že americký bojovník vypadá atletičtěji a štíhleji než při posledním zápase na UFC 285, kde v březnu minulého roku doslova přejel Ciryla Ganea.

Navzdory tomu, že se hodně spekulovalo o potenciálním super duelu mezi nimi, Pereira nyní naznačuje, že jejich boj možná nikdy neproběhne. Místo toho by rád navázal novou prospěšnou spolupráci.

Společný trénink jako nová cesta

Podle mě máme mezi našimi zápasy dostatek času,“ řekl Pereira. „Jon nastoupí až v listopadu, takže po zápasech může přijít nějaké zranění nebo únava. Po zotavení bychom si mohli odpočinout a následně společně trénovat,“ upřesnil brazilský šampion.

Alex Pereira rovněž zmínil, že si uvědomuje, že kariéra Jona Jonese se blíží k závěru. „Mnoho lidí spekuluje o našem potenciálním super zápasu, ale já se spíš zaměřuji na to, jak co nejvíc vytěžit z jeho zkušeností. Nejsem si jistý, kolik zápasů ještě Jon absolvuje, ale rád bych si s ním alespoň zatrénoval, než definitivně ukončí svou kariéru,“ dodal.