Losene Keita vyzývá Mateusze Legierskeho k odstranění titulu z profilu

Turnaj OKTAGON 61 v Brně je doslova za dveřmi. Už tuto sobotu, 21. září 2024, se na zimní stadion v Brně vrátí organizace OKTAGON MMA s další napínavou akcí. Diváci se mohou těšit na semifinálové zápasy Tipsport Gamechangeru, návrat UFC zápasníků, jako jsou Makhmud Muradov a Lucie Pudilová, a také na řadu dalších skvělých duelů.

Losene Keita vyzývá Mateusze Legierskeho k odstranění titulu z profilu

Kromě mezinárodních hvězd se zde představí také domácí zápasníci, mezi kterými nebudou chybět jména jako Andrej Kalašnik, Vlado Lengál a Radek Roušal. Významnou událostí turnaje bude také rozlučka známé postavy bojových sportů, Tomáše Hrona, který se rozhodl ukončit svou bohatou kariéru bojovníka.

Keitova výzva Legierskému

Jedním z největších taháků turnaje bude semifinálový zápas milionové pyramidy, ve kterém se střetne Losene Keita (14-1) s Mateuszem Legierskim (12-1). Keita má za sebou jen jedinou porážku, která přišla kvůli zranění v zápase s Mate Sanikidzem. Nyní se však chystá na souboj s bývalým šampionem OKTAGON MMA Legierskim. A právě jeho profil na sociálních sítích je pro Keitu důvodem k výzvě.

Keita veřejně zpochybňuje skutečnost, že Legierski má ve svém BIO na Instagramu stále uvedeno, že je šampionem v lehké váze. „Nerozumím, proč si Legierski nechce změnit své BIO na Instagramu? Má tam uvedeno, že je šampionem lehké váhy OKTAGONu MMA,“ prohlašuje Keita. „Šampion jaké organizace?“ ptá se ironicky. „V Oktagonu? Kámo, to bylo někdy v roce 1979, to je už hodně dávno. Teď je tu mnoho nových bojovníků, a když byl on šampion, já jsem tu ještě ani nebyl.“

Keita se dále vyjádřil, že pokud by už v té době v organizaci bojoval, Legierski by se nikdy šampionem nestal. „Měl by si to změnit, protože šel do jiné organizace a tam prohrál. To byl ten moment, kdy si měl ten titul odstranit... Myslím, že mu to v sobotu odstraním já sám," řekl na sociálních sítích OKTAGONu. 

Napětí před velkým zápasem

Keita je přesvědčený, že v sobotním zápase proti Legierskému nemá žádnou jinou možnost než vyhrát. Tato slovní přestřelka jen přidává na napětí, které se kolem jejich zápasu hromadí. Fanoušci se mohou těšit na dynamický a napínavý souboj, ve kterém bude hrát roli nejen fyzická připravenost, ale i psychická hra mezi soupeři.

Turnaj OKTAGON 61 tak slibuje nejen skvělé zápasy, ale i velká dramata, která fanoušky udrží v napětí až do posledního momentu.