Brian Ortega s pokorou přijímá třetí prohru ze čtyř zápasů: Byl to špatný den, život jde dál

UFC 306 přineslo divákům nejen skvělou podívanou, ale také jedinečný zážitek díky novému prostředí v The Sphere v Las Vegas. Tento turnaj, který se odlišoval nejen vizuálně, nabídl fanouškům MMA několik úžasných zápasů, mezi nimiž vynikl výkon Diega Lopese. Ten si připsal svou pátou výhru v UFC za poslední rok, když zcela dominoval nad zkušeným Brianem Ortegou.

Brian Ortega s pokorou přijímá třetí prohru ze čtyř zápasů: Byl to špatný den, život jde dál

Lopes měl šanci ukončit zápas už na začátku prvního kola, kdy Ortegu zasáhl tvrdou kombinací, která ho dostala do problémů. Místo toho, aby okamžitě pokračoval v útoku, tak se pokusil soupeře ukončit submisí, což se mu však nepodařilo. Ortega se sice vzpamatoval, ale už se plně nedostal do rytmu zápasu. Přesto ukázal svou odolnost a bojovnost, když vydržel až do závěrečného klaksonu.

Po zápase Ortega přiznal, že tento večer nepatřil mezi jeho nejlepší dny. „Někdy jsou dobré dny, někdy špatné. Dnes jsem měl bohužel ten špatný den,“ komentoval svou prohru. „Diego předvedl skvělý výkon a musím mu to přiznat. Jsem vděčný za lidi kolem sebe, kteří mi dodávají lásku a podporu. Život jde dál.“

Ortega, který má nyní bilanci 1:3 z posledních čtyř zápasů, čelí dalším výzvám, ale je třeba zdůraznit, že jeho prohry nejsou důvodem k hanbě. Jednu z nich utrpěl proti Alexovi Volkanovskému, bývalému šampionovi UFC, a další kvůli zranění proti Yairu Rodriguezovi.

I přes tuto těžkou sérii zápasů Ortega prokazuje pokoru a odhodlání pokračovat dál, přičemž jeho srdnatost a houževnatost nadále získává respekt fanoušků a kolegů v MMA světě.