Souboj s Miocicem bude můj poslední, přiznal nejlepší MMA bojovník všech dob

Po nedávném turnaji UFC 304, kde Tom Aspinall opět dominoval a v zápase proti Curtisovi Blaydesovi obhájil svůj prozatímní titul šampiona těžké váhy, se v MMA komunitě začalo živě spekulovat o možném souboji mezi Jonem Jonesem a Aspinallem. Tento zápas by bezpochyby sliboval napínavou podívanou a byl by pro fanoušky těžké váhy vrcholem sezóny. Nakonec však UFC potvrdilo, že Jonesovým dalším soupeřem bude Stipe Miocic, což může být zároveň i jeho poslední bitva v oktagonu.

Souboj s Miocicem bude můj poslední, přiznal nejlepší MMA bojovník všech dob

Na turnaji UFC 306 bylo oficiálně oznámeno, že dlouho očekávaný souboj mezi Jonem Jonesem a Stipem Miocicem proběhne 16. listopadu v New Yorku. I když tato bitva možná nevzbudila takový zájem jako potenciální střetnutí s Aspinallem, historicky má svůj význam. Oba bojovníci patří mezi nejúspěšnější šampiony své doby a jejich vzájemný souboj bude symbolickým zakončením jejich kariér.

Jones již několikrát naznačil, že tento zápas s Miocicem by mohl být jeho posledním. V rozhovorech a na sociálních sítích několikrát zmínil, že po tomto roce již nebude muset pracovat a že plánuje odchod do důchodu ve věku 37 let. „Myslím, že to je výhra,“ řekl bojovník, když na sociálních sítích reagoval na dotaz jednoho ze svých fanoušků.

Bohužel, během nedávného vystoupení Jon Jones opět potvrdil, že zápas s Miocicem bude s největší pravděpodobností jeho poslední. „Opravdu to vypadá, že to bude můj poslední duel,“ prohlásil.

Jon Jones během své kariéry porazil všechny přední zápasníky polotěžké váhy a stal se jedním z největších jmen v historii MMA. Jeho jméno je často zmiňováno společně s legendami jako Georges St-Pierre, Anderson Silva nebo Fedor Emelianenko. Pokud se opravdu rozhodne pověsit rukavice na hřebík po zápase s Miocicem, MMA přijde o jednoho z nejlepších bojovníků všech dob.