Tomáš Hron se po 25 letech loučí: Legenda českého kickboxu před svým posledním zápasem

Po pětadvaceti letech úspěšné kariéry v kickboxu se legendární Tomáš Hron chystá na svůj poslední zápas. Tento bojovník, který za svou kariéru získal deset světových titulů a účastnil se 131 soubojů, oznámil, že jeho poslední bitva proběhne 21. září na Oktagonu 61 v Brně.

Tomáš Hron se po 25 letech loučí: Legenda českého kickboxu před svým posledním zápasem

Hronova cesta ke slávě nebyla vůbec jednoduchá. Před čtvrtstoletím to byl mladý kluk, který vážil 130 kilogramů a o sport se příliš nezajímal. Jeho životní styl se změnil až poté, co objevil bojové sporty. Jak sám říká, našel v kickboxu „sportovní drogu“, která ho nadchla a kterou stále miluje i po mnoha letech. Přestože přiznává, že neměl žádný zvláštní talent a na začátku se považoval za „kopyto“, disciplína, vytrvalost a tvrdá práce mu nakonec přinesly úspěch.

Rodina a bojové zápasy

V rozhovoru pro kaocko.cz Tomáš Hron prozradil, jak těžké bylo jeho kariéru sledovat pro jeho rodinu, zejména pro jeho maminku. „Myslím, že největší radost má moje maminka, že tohle bude můj poslední zápas. Prožívá moje zápasy velice těžce. Od roku 2002 nebyla na žádném mém zápase, protože jí to nedělalo dobře,“ řekl Hron. Jeho matka mu po každém souboji posílá zprávy, a i když Tomáš tvrdí, že je vše v pořádku, maminka ho často usvědčí, že neříká pravdu, když vidí zranění na sociálních sítích.

Začátky a nečekaný úspěch

Tomáš Hron také přiznává, že jeho začátky nebyly snadné. „Jako mladý jsem neměl disciplínu, nechtěl jsem chodit do školy a neměl jsem žádné koníčky. Zjistil jsem, že bez drilu to nejde. Nejsem talent na sporty, jsem kopyto,“ říká se smíchem. Přesto se vypracoval, a dokonce vystudoval vysokou sportovní školu.

Poslední zápas a loučení s kariérou

Na Oktagonu 61 čeká Tomáše slavnostní nástup, který již tradičně doprovází kapela Tři sestry. Hron přiznává, že i když má tento zápas být jeho poslední, zatím si tuto skutečnost nepřipouští. „Nevím, jestli to bude těžké, kariéru jsem ještě nikdy nekončil,“ usmál se. V posledních týdnech zažívá zvýšený zájem médií a fanoušků, což si užívá, stejně jako tréninky s Jiřím Procházkou a jeho nově založený Instagram, který si otevřel až po čtyřicítce.