Ukázalo se, že není tak dobrý, usmívá se nový šampion Dvalishvili po výhře nad hvězdným O'Malleym

Noc na neděli přinesla MMA fanouškům jedinečný zážitek, když se v ikonické hale The Sphere v Las Vegas uskutečnilo UFC 306. Tento večer, plný napětí a očekávání, zahrnoval několik výjimečných zápasů a titulových bitev, ale největší pozornost přitáhl souboj mezi Merabem Dvalishvilim a Seanem O'Malleym. Zápas, který měl zvláštní průběh, nakonec skončil vítězstvím Dvalishviliho, jenž získal titul bantamové váhy.

Ukázalo se, že není tak dobrý, usmívá se nový šampion Dvalishvili po výhře nad hvězdným O'Malleym

Merab Dvalishvili po utkání neskrýval radost a nadšení z dosaženého úspěchu. „Tenhle boj jsem prožíval stejně jako všechny ostatní. Trochu mě překvapilo, že jsem bojoval o UFC opasek, ale na druhou stranu, na takový moment jsem se připravoval každý den v posledních letech. Vnímal jsem to prostě jako další den,“ řekl po zápase.

Pro Dvalishviliho to nebyla jen bitva o šampionský titul, ale také důkaz, že O'Malley není neporazitelný. „Nešlo mi o titul, ale o to, abych porazil Seana. Podařilo se mi to a ukázal jsem, že O'Malley není elitní střelec, za kterého ho všichni měli. Takhle ho měl porazit už Sterling, ale zvládl jsem to až já. Dnes jsem dokázal, že jsem nejlepší bojovník na světě,“ prohlásil dodatečně na tiskové konferenci.

Dvalishvili v zápase neviděl žádná překvapení a tvrdil, že byl dokonale připraven. „Nic mě nemohlo překvapit. Trénuji s těmi nejlepšími z nejlepších a bojuji s těmi nejlepšími bojovníky, takže jsem věděl, co mě čeká. Klidně bych šel dalších 50 kol,“ řekl s jistotou. „Body jsem neřešil, protože rozhodčí jsou někdy nepředvídatelní. Hlavní je, že mám titul a vím, že jsem dominoval. To je to, na čem záleží,“ uzavřel šampion.

Pro Dvalishviliho i fanoušky UFC je tento triumf výsledkem let tvrdé práce a splněním snu. Nyní se očekává, kdo bude jeho dalším vyzyvatelem a jak dlouho si šampion svůj titul udrží.