Nejlepší MMA bojovník je zpět. UFC potvrzuje návrat Jona Jonese. Zná termín i soupeře

UFC se připravuje na jeden z největších návratů v historii smíšených bojových umění. Jon Jones, považovaný za jednoho z nejlepších bojovníků všech dob, oznámil svůj návrat do klece.

Nejlepší MMA bojovník je zpět. UFC potvrzuje návrat Jona Jonese. Zná termín i soupeře

Zpráva, která byla oficiálně potvrzena během galavečera UFC 306, vzbudila obrovský zájem mezi fanoušky i odborníky. Zatímco někteří jsou nadšení, že se "Bones" znovu vrátí do oktagonu, jiní mohou být zklamaní tím, jak dlouho jeho pauza trvala.

Souboj legend na obzoru

Navzdory mnoha výzvám a spekulacím se Jon Jones nenechal ovlivnit nabídkami jiných soupeřů. Již delší dobu byl v plánu zápas s bývalým šampionem těžké váhy Stipe Miocicem, a tento duel byl nyní oficiálně potvrzen.

Jones a Miocic se střetnou 16. listopadu na galavečeru UFC 309 v Madison Square Garden, jedné z nejslavnějších arén na světě. Média jako MMA Junkie a ESPN, oficiální partneři UFC, přinesla potvrzení, že zápas bude hlavním bodem večera.

Návrat po dlouhé pauze

Jonesův poslední zápas se odehrál v březnu 2023, kdy bez větších problémů přemohl Ciryla Ganea při své premiéře v těžké váze a získal šampionský pás. Měl následně obhajovat titul v listopadu téhož roku právě proti Miocicovi, ale kvůli zranění musel zápas odložit. Od té doby neobhajoval více než rok a půl, což by u jiných bojovníků vedlo ke ztrátě pásu kvůli neaktivitě.

Během Jonesovy absence však došlo k velkým změnám v těžké váze. Tom Aspinall se stal prozatímním šampionem, a dokonce svůj titul už i obhájil. Jeho výkon vytváří tlak na UFC i na Jonese, aby se vrátil a znovu obhájil svůj plnohodnotný titul.

Kromě Aspinalla si o šanci v těžké váze říká také Alex Pereira, dvojnásobný přemožitel Jiřího Procházky, šampion polotěžké váhy a bývalý král střední váhy. Ti by mohli být pro Jonese větší výzvou než Miocic, který neabsolvoval zápas od března 2021, kdy prohrál s Francisem Ngannou.