Jorge Masvidal: Návrat do UFC? Čekáme na termín, potom najdeme soupeře

Po úctyhodné kariéře v UFC, kterou sám dobrovolně opustil v roce 2023, nyní zvažuje velký comeback. Jorge Masvidal, kterému je už 39 let, se chce vrátit na vrchol a znovu se objevit v záři reflektorů.

Jorge Masvidal: Návrat do UFC? Čekáme na termín, potom najdeme soupeře

Masvidalova kariéra v UFC byla plná nezapomenutelných momentů, včetně památných vítězství nad Darrenem Tillem a Benem Askrenem, kterého knockoutoval během pouhých pěti sekund. Jeho ikonický zápas proti Nateu Diazovi, kde získal pás pro „největšího gangstera UFC“, z něj udělal hvězdu. Po tomto vrcholu však jeho výkonnost postupně klesala a v roce 2023 se rozhodl UFC opustit.

Po neúspěšné boxerské kariéře, v níž v červenci 2024 prohrál odvetný zápas s Natem Diazem, Masvidal oznámil, že by rád znovu vstoupil do UFC. Proslýchá se, že jedná s organizací o návratu na galavečer UFC 310, který by se měl konat 7. prosince 2024 v Las Vegas.

„Mluvil jsem s Hunterem Campbellem, ať mi zajistí zápas na UFC 310. Je to v jednání. Nejdřív zarezervujeme čas a místo, potom najdeme vhodné tělo,“ řekl Masvidal v rozhovoru pro MMA Fighting.

Daniel Cormier, bývalý UC šampion, vyjádřil smíšené pocity ohledně Masvidalova návratu. Na svém youtube kanálu uvedl: „Byl to skvělý bojovník, prošel si dlouhou cestou. Ale upřímně, chcete ho ještě vidět v roce 2024? Záleží dneska ještě někomu na tom, aby se Jorge vrátil?“ Cormier zároveň přiznává, že by mu přál úspěšný comeback, ale pochybuje o tom, zda by měl smysl.

Masvidal ale věří, že ho fanoušci chtějí zpět v kleci, a je odhodlán dokázat, že má stále co nabídnout. Jeho návrat by mohl oživit kariéru a připravit půdu pro nové výzvy. Zda se opravdu vrátí a kdo bude jeho soupeř, však zatím není jisté.