Losene Keita: Souboj s Legierskim určí, kdo je nejlepší lehká váha Evropy. Porazím ho

Dne 21. září se Oktagon vrací do Brna s galavečerem číslo 61, který přinese několik očekávaných zápasů, včetně semifinále Tipsport Gamechangeru. Mezi hlavní taháky večera patří souboj dvou bývalých šampionů lehké váhy Losene Keity a Mateusze Legierskiho.

Losene Keita: Souboj s Legierskim určí, kdo je nejlepší lehká váha Evropy. Porazím ho

Losene Keita, známý pod přezdívkou "Black Panther", vidí nadcházející zápas jako klíčový moment své kariéry. „Bude to skvělý zápas, který přepíše historii. Mateusz byl šampionem lehké váhy, ale to jsem byl i já. Ani jeden z nás o pás nepřišel. On však utekl a přišel tím o místo, které už nedokáže dostat zpět,“ prohlásil Černý panter v dokumentu Cesta na Oktagon, který sleduje přípravu bojovníků.

Oba bojovníci byli v minulosti šampiony lehké váhy organizace Oktagon, což činí tento souboj o to napínavější. Keita přistupuje k zápasu s velkým sebevědomím a je odhodlaný dokázat, že právě on je nejlepší lehká váha v Evropě.

Losene Keita má za sebou nelehkou životní cestu, což mu dodává obrovskou motivaci v zápasení. Vzpomíná na doby, kdy neměl co jíst, a připomíná si, jak daleko se dostal. „Vždy si vzpomenu, jak jsem kdysi byl doma, měl jsem hlad a nebylo nic k jídlu. Každý může svůj život změnit. Chci lidi inspirovat,“ říká bojovník, který se probojoval až do semifinále Tipsport Gamechangeru.

Keita se nevzdává snadno. „Umím se zvednout ze země. Nejen v zápase, ale i v životě. Když spadnu, postavím se,“ prohlašuje. Jeho bojovný duch se odráží nejen v kleci, ale i v životních situacích, které ho utvářely.

Keita vidí Oktagon jako svůj domov, který si chrání. Zápas s Legierskim je pro něj příležitostí nejen potvrdit své schopnosti, ale také ukázat, že je v současné době nejlepší v Evropě. „Bylo by fajn vyhrát Tipsport Gamechanger. Už teď jsem nejlepší v Evropě. Nikdo nemá tvrdou válku raději než já,“ říká sebevědomě.