Co se skutečně stalo s Kalubou? Promotér Le Sy vylučuje simulaci, vše přiřazuje anafylaktickému šoku

Turnaj Clash of the Stars 9, který se konal minulou sobotu v Praze, přinesl mnohé momenty, které šokovaly fanoušky i bojovníky samotné. Největší drama však nastalo během souboje „všichni proti všem“, ve kterém se střetlo pět účastníků. Mnozí očekávali, že se čtyři z nich zaměří na favorita Dannyho, avšak výsledkem byl chaos, který vyústil ve šokující zvrat – Kaluba náhle zkolaboval a musel být odnesen z klece na nosítkách. Následovaly spekulace o tom, zda šlo o simulaci, nebo vážný zdravotní problém.

Co se skutečně stalo s Kalubou? Promotér Le Sy vylučuje simulaci, vše přiřazuje anafylaktickému šoku

Průběh souboje a náhlé zhroucení Kaluby

Zápas začal pomalu, pětice účastníků dlouho vyčkávala, než se pustila do akce. Prvním, kdo padl, byl MaxGreen, kterého Danny knockoutoval rychlým úderem. Poté však došlo k nečekané situaci, když Lucky Seven zasadil úder, který netrefil cíl. Přesto Kaluba bezvládně padl k zemi, kde se o něj okamžitě začali starat zdravotníci. Záchranka ho odvezla z klece na nosítkách, což vedlo k mnoha spekulacím – někteří diváci i bojovníci měli podezření, že Kaluba simuloval nebo utrpěl záchvat. Jiní to srovnávali se scénou z filmu, kde se postavě zdá, že jí „vyletěla duše z těla“.

Zápas pokračoval mezi třemi zbývajícími bojovníky – Danny, Lucky Seven a Kukisman. Nakonec to byl Kukisman, který vydržel až do konce, přestože do zápasu nastoupil na poslední chvíli. Byl to moment překvapení, který však zůstal ve stínu Kalubova kolapsu.

Co říká Le Sy o Kalubově stavu?

Po incidentu se fanoušci i média ptali, co se vlastně stalo. Le Sy, organizátor a hlavní tvář Clash of the Stars, se rozhodl situaci objasnit. Podle jeho slov nebyl Kaluba vůbec zasažen úderem. „Hned jsem viděl, že ho netrefil,“ uvedl. Později kontaktoval Kalubu, aby zjistil, co přesně se stalo. „Prý dostal anafylaktický záchvat nebo něco takového. Byl to nějaký šok nebo záchvat způsobený leknutím nebo adrenalinem,“ vysvětlil pro kanál Willy Cao.

I když Le Sy zmínil možnost anafylaktického šoku, odborníci tento scénář zpochybňují. Anafylaktický šok je těžká alergická reakce, která obvykle vzniká po bodnutí hmyzem, požití určitého jídla nebo léku a vyznačuje se vážnými příznaky, jako je svědivá vyrážka, potíže s dýcháním a snížený krevní tlak. Je nepravděpodobné, že by Kaluba tímto šokem trpěl, pokud před zápasem nepožil nějakou látku nebo nebyl bodnut hmyzem.

Byl to skutečný záchvat nebo jen divadlo?

Navzdory spekulacím, zda šlo o simulaci nebo vážný zdravotní problém, Le Sy stojí za tím, že Kaluba nic nehrál. „Podle mě by to tak dobře nezahrál,“ dodal. Kaluba byl po incidentu relativně rychle stabilizován a nakonec se ukázalo, že z klece odešel bez vážných následků. Přesto tato situace vzbudila otázky, zda má tento pochybný bojovník sklon k takovým zdravotním problémům a zda bude schopen znovu zápasit.