Vašek Sivák v MMA? Ruce jsou podány, cena je však nezvykle vysoká

Vašek Sivák je jméno, které dnes silně rezonuje na česko-slovenské bojové scéně. Tento neporazitelný postojář si vybudoval pověst fenoménu, kterého zatím nikdo nedokázal zdolat. Jeho absolutní dominance ve své disciplíně vyvolala otázky, zda by se neodvážil přesedlat do klece MMA. Tyto spekulace se rozhořely ještě více po nedávném rozhovoru pro RFA, ve kterém se Sivákovi otevřela lákavá možnost s vysokou finanční odměnou.

Vašek Sivák v MMA? Ruce jsou podány, cena je však nezvykle vysoká

Během tohoto rozhovoru se promotér Boris Marhanský rozhodl využít příležitosti a pokusil se Siváka nalákat na přechod do MMA. Položil mu zdánlivě jednoduchou, ale zásadní otázku: „Šel bys do MMA zápasu za milion?“ Tato nabídka okamžitě zaujala Sivákovu pozornost. Bez jakéhokoli zaváhání odpověděl: „Za milion? Samozřejmě! Umíš si představit, jak skvělý večer bychom měli?“ Jeho nadšení bylo zřejmé, a myšlenka na jeho vstup do MMA tak začala nabírat reálné obrysy.

Marhanský na nic nečekal a okamžitě si s Vaškem podal ruku, čímž jako by dohodu stvrdil. Ať už šlo o spontánní moment, nebo vážný závazek, výhled na Sivákův zápas v MMA se stal velmi reálným. Přechod do MMA by bezesporu znamenal obrovský krok v jeho kariéře, která by se mohla posunout na zcela novou úroveň.

Zatím sice neexistuje žádný oficiální plán nebo termín, ale už teď se fanoušci bojových sportů začínají těšit a spekulovat o tom, jak by se takový talentovaný postojář dokázal přizpůsobit zcela jinému prostředí, kde by ho nečekaly jen kopy a údery, ale také boj na zemi. Přechod z boxu či kickboxu do MMA je obrovskou výzvou pro každého bojovníka a ne každý se s ní dokáže úspěšně vypořádat.

Pokud by však Sivák svůj přechod do MMA uskutečnil, znamenalo by to nejen velký mediální zájem, ale také možnost sledovat, jak se jeden z nejlepších postojářů pokusí dobýt novou arénu. Zápasníci z různých bojových stylů často čelí obtížím při adaptaci na nové techniky a pravidla, a proto by Sivákův vstup do MMA sledovali nejen jeho fanoušci, ale i odborníci s velkým zájmem.