David Dvořák o své hodnotě a finančních podmínkách. Musím být adekvátně oceněn, říká před podpisem smlouvy

David Dvořák, bývalý zápasník UFC v muší váze, se po svém odchodu z prestižní organizace ocitl v situaci, kdy si musí hledat nové angažmá. Tento úkol ale není úplně jednoduchý, protože muší váha není tolik rozšířená v MMA organizacích. Navíc je Dvořák z UFC zvyklý na určité finanční podmínky, kterým se málokterá jiná organizace dokáže přiblížit.

David Dvořák o své hodnotě a finančních podmínkách. Musím být adekvátně oceněn, říká před podpisem smlouvy

V rozhovoru pro Sport.cz David vysvětlil, že si je vědom své hodnoty a má jasnou představu o tom, jak by měl být za své zápasy finančně ohodnocen. „Představy mám, ale nikdy jsem neříkal konkrétní částku. Spousta lidí říká, že jsem se zbláznil, když chci tolik peněz, ale je to vytržené z kontextu,“ uvedl Dvořák.

Dodal, že když se ho někdo ptal, zda věří, že má takovou hodnotu, kterou si zaslouží, jeho odpověď byla jasná: „Samozřejmě že ano. Každý člověk, který riskuje své zdraví a zápasí 15 let bez přestávky, má právo být za to odpovídajícím způsobem odměněn,“ vysvětlil.

Pro Dvořáka není důležité jen zápasení, ale také skutečnost, že je často zván do studií a na rozhovory jako odborník. „Možná nejsem tak profláklý na Instagramu, ale málokoho si tak často zvou jako specialistu,“ přidal.

David Dvořák také zdůraznil, že pokud by nebyl adekvátně finančně ohodnocen, raději by si zápasil jen pro radost. „Pokud mě někdo nezaplatí, jak si myslím, že bych měl být, udělám si radši zápas pro radost. Vím, že bych uživil sebe i svou rodinu díky jiným projektům, na kterých pracuji, i kdybych už nikdy nevstoupil do klece,“ přiznal zápasník.

V současné době má Dvořák několik rozjetých jednání, jak sám prozradil, a mezi možnostmi je i návrat do organizace OKTAGON. Ve hře je ale také polská organizace KSW nebo zápasy bez rukavic, což je disciplína, která ho velmi láká. „Box bez rukavic je moje vysněná disciplína,“ uzavřel Dvořák.