Smutná zpráva pro Israela Adesanyu: UFC ho vyřadilo z žebříčku nejlepších bojovníků

Organizace UFC tento týden aktualizovala své prestižní P4P (Pound-for-Pound) žebříčky, které reflektují nejlepší bojovníky napříč všemi váhovými kategoriemi. Mezi největší změny patří bohužel i vyřazení bývalého šampiona střední váhy Israela Adesanyi, který se v tomto žebříčku držel od roku 2019 a v minulosti se dokonce umístil na 2. místě.  

Smutná zpráva pro Israela Adesanyu: UFC ho vyřadilo z žebříčku nejlepších bojovníků

Adesanya, známý pod přezdívkou The Last Stylebender, byl v posledních letech jednou z největších hvězd UFC. Jeho dominanci ve střední váze dlouho nikdo neohrozil, ale v posledních čtyřech zápasech se mu přestalo dařit. Prohrál tři z nich – dvakrát se utkal s Alexem Pereirou a prohrál také se Seanem Stricklandem a Dricusem Du Plessisem. Tento pokles formy vedl k tomu, že Adesanya byl vyškrtnut z P4P žebříčku, kde ho nahradil Aljamain Sterling.

Stejný osud postihl i další bývalou hvězdu UFC, Kamaru Usmana, který také vypadl z prestižního žebříčku. Usman, který byl dlouho považován za jednoho z nejlepších bojovníků všech dob, nedávno prohrál s Khamzatem Chimaevem, i když předvedl skvělý výkon. Přesto to na setrvání v P4P žebříčku nestačilo.

Aktuální podoba P4P žebříčku nyní vypadá následovně:

  1. Islam Makhachev
  2. Alex Pereira
  3. Jon Jones
  4. Ilia Topuria
  5. Dricus Du Plessis
  6. Belal Muhammad
  7. Sean O'Malley
  8. Tom Aspinall
  9. Leon Edwards
  10. Alexander Volkanovski
  11. Max Holloway
  12. Alexandre Pantoja
  13. Sean Strickland
  14. Charles Oliveira
  15. Aljamain Sterling

Adesanya a Usman patřili dlouhou dobu mezi nejoblíbenější a nejrespektovanější zápasníky UFC, ale jejich nedávné neúspěchy je stály místo v tomto prestižním žebříčku. I přesto však zůstávají jedněmi z nejvýraznějších osobností MMA a jejich kariéry jistě nejsou u konce. Fanoušci nyní čekají, jak se oba bojovníci postaví ke svým dalším výzvám a zda se dokážou vrátit mezi světovou elitu.