Nejlepší MMA bojovník planety? Teď už není o čem spekulovat, ví White

Pokud ještě někdo pochyboval, tak po turnaji UFC 285 už nemůže. Sám šéf organizace Dana White musel skoro až do nebes vychválit svého čerstvého šampiona z těžké váhy, který pokořil velký milník a stal se nejlepším ze všech.

Nejlepší MMA bojovník planety? Teď už není o čem spekulovat, ví White

Jon Bones Jones dlouhá léta vládl divizi polotěžké váhy, ovšem pak si dal pauzu, nabral svalovou hmotu a po tříletém „posilování“ se vrátil do nitra oktagonu, kde se tentokrát postavil proti papírově nejsilnější těžké váze současnosti – Cirylovi Ganeovi. K samotnému překvapení mnohých fanoušků tento zápas netrval déle než dvě minuty a Dana White na následné tiskové konferenci vůbec nešetřil chválou.

„Jon Jones byl v mých očích vždy nejlepším ze všech, avšak nyní, co se vrátil a získal pás těžké váhy, tak o tom už nemůže pochybovat ani nikdo jiný. To opravdu nelze. Ten kluk byl nějaké tři roky mimo hru, až lidé začali diskutovat a váhat, v jaké formě se vrátí, a on nám ukázal to absolutně nejlepší. A to Ciryl Gane určitě není nějaký nazdárek, je to velice náročný soupeř. Je to monstrum ve skvělé fyzické kondici a Jones tam přišel a zametl s ním jako s nějakým malým klukem,“ chválil White svého nového šampiona.

„V této hře neexistuje vyšší kvalitativní úroveň, než jaké Jon Jones již dosáhl. On je králem tohoto sportu. On je ten absolutní GOAT. Teď o tom není absolutně žádných pochyb,“

říkal šéf UFC na adresu bojovníka, jehož konto zdobí 27 profesionálních MMA výher a pouze jedna porážka. Tu ovšem získal v roce 2009, když svého soupeře zavalil nepovolenými údery, za něž byl diskvalifikován. Čistě v boji žádného přemožitele nikdy nenašel.

Nejčtenější z tématu