Více než jen sport, tohle je o cti, zlobí se Wilder, který stále viní Furyho z podvodu

Více než tři roky trvající zlost se topí v mysli Deontaye Wildera, který dodnes stále nemohl skousnout ty tupé porážky, které mu Tyson Fury uštědřil. Nejhorší je především to, že „nebyly čisté“.

Více než jen sport, tohle je o cti, zlobí se Wilder, který stále viní Furyho z podvodu

Psal se nám tehdy únor roku 2020, kdy spolu slavné a zjevně i nejlepší těžké váhy současnosti svedly společný zápas. V tom ovšem nebylo k vidění žádné vyrovnané měření sil, nýbrž jednoznačná dominance, kterou Tyson Fury završil výhrou na technické KO v sedmém kole. Roh alabamského boxera vhodil do ringu ručník.

Ze záznamu zápasu nám to možná tak nepřijde, ale vesměs všechny události, ke kterým té noci došlo, byly předem domluvené a zařízené tak, aby Tyson Fury vyhrál – to je mimochodem verze, kterou veřejnosti prezentoval a stále prezentuje Deontay Wilder. Hněv, který v něm klíčí, nepolevil ani po třech letech.

„Nemohu Furyho respektovat, protože ho neuznávám,“ drží se svého názoru Wilder. „Nejenže si Tyson vycpal rukavice, díky čemuž mi způsobil prasklinu v lebce, ale navíc mi i vhodil něco do pití. To byl ten důvod, proč mi nefungovaly nohy. Hned po vstupu do ringu jsem cítil, že je něco špatně, nebyl jsem sám sebou. Později mi to došlo.“

Tím ovšem ale výčet všech podvodů ani zdaleka nekončil. „Já nejsem tím, kdo si potřebuje vycpávat rukavice, aby mohl vyhrávat zápasy. Nepotřebuji ani podplácet trenéry nebo rozhodčí, abych byl úspěšný. Já přijdu, dám ránu a utnu všechny pochybnosti. Tohle je sport cti a můj soupeř zkrátka férový nebyl,“ uvedl Wilder v rozhovoru pro boxingnews.