Cítil jsem se sám a opuštěný, přiznal Mikulášek po ztrátě sluchu. Jak je na tom teď?

Před časem úplně ohluchl, dnes už se mu sluch zčásti vrátil. Pořád to však není stoprocentní a bohužel už ani nikdy nebude. Známý rebel Václav Mikulášek prožívá velmi smutnou životní epizodu. Mnohem víc než o sebe se však bojí o svou milovanou mámu!

Cítil jsem se sám a opuštěný, přiznal Mikulášek po ztrátě sluchu. Jak je na tom teď?

“Teď už vím zcela jistě, že už nikdy neuslyším jako dřív. Ten stav se nikdy nevrátí. Bohužel je pryč. Holt mám smůlu, ale život jde dál,“ prohlásil Mikulášek v rozhovoru pro kaocko.cz, kde vůbec poprvé obsáhleji promluvil o svém zdravotním stavu.

Prozradil, že i když podle doktorů se mu sluch vrátil na nějakých 70 %, do ideálu má situace hodně daleko. “U ušního bubínku mám takový gadget, díky kterému slyším alespoň něco, ještě dostanu naslouchátko. Telefonní hovory nebo hlasovky totiž neslyším prakticky vůbec, osobní kontakt je lepší. Když s člověkem mluvím tváří v tváří, vnímám jeho slova lépe. Jinak neslyším skoro vůbec,“ uvedla hvězda Clash of the Stars a RFA.

Mikulášek je vyhlášený šoumen, co se snaží brát život s humorem. Někdy je to ale pouze maska. Osvědčený způsob, kterým se čas od času chrání před světem každý z nás. “Jak jsem se cítil? (odmlčí se). Na rovinu, tahle otázka mi vehnala slzy do očí. Cítím jsem se sám a opuštěný. Jako by to ani nikoho nezajímalo. Taky by nemělo, když je jen můj vlastní problém, prostě jsem se ale cítil sám a už to tak i zůstalo,“ prozradil Baba Jaga.

V těžkých časech mu nejvíce pomohla jeho milovaná máma. A právě o ni má největší strach. “Nikdo neví, že jí teď diagnostikovali začínajícího Alzheimera. Kdo zná můj vztah k ní, ten asi tuší, jak velký strach o mámu mám. Spoustu vlastních věcí jsem teď omezil kvůli ní, emočně je to pro mě nesmírně náročné období. Moje máma je pro mě všechno na světě!“ uzavřel Mikulášek, jehož už brzy čeká v RFA souboj s Fredericem Komuenhou.