Nemyslím si, že Hanka lhala. Vůbec to není zlý člověk, zastal se Novotný Gelnarové

Nedávno ji lákal do Oktagonu, ona řekla ne. Populární lvice Hanka Gelnarová dala košem Ondřeji Novotnému. Zůstala věrná Clashi a možná dobře udělala. Průšvih, který s partou přátel ztropila nedávno na Instagramu, by ji totiž u Novotného asi jen tak neprošel. Ať už nevědomky, nebo schválně, rodačka z Ostravy se provinila hajlováním, navíc se u toho nechala natočit na video. Mladická nerozvážnost, politováníhodný omyl nebo snad troufalost toho nejhrubšího zrna? Vybrat si může každý sám. Ani Novotný ji za to ale nezatratil.

Nemyslím si, že Hanka lhala. Vůbec to není zlý člověk, zastal se Novotný Gelnarové

Mohl si do ní lehce kopnout. Oplatit jí, že před jeho Oktagonem dala přednost setrvání v Clashi. Snižovat se k něčemu takovému ale vážně není jeho styl, navíc Gelnarová si už kvůli zdvižené pravačce vytrpěla své. V opilosti možná vážně netušila, jak nešťastné gesto dělá. Nepřikládala mu žádnou váhu. Věří tomu většina fanoušků, věří tomu i Novotný sám.

“I když její omluva byla těžko stravitelná, nemyslím si, že Gelnarová lhala. Kdybychom ji poslali na detektor lži, tak by asi prošla. O to větší je to ale obžaloba vzdělávání. Toho, jak se naše povědomí ztrácí. Je to obžaloba lidstva, že pokud se na to zapomene, tak se to stane znovu,“ poznamenal Novotný v youtubovém podcastu Vládi Kadlece, kde tahle kauze byla jedním z témat.

Hajlování jako takové samozřejmě vnímá jako úlet. Jako prohřešek vůči společnosti. “I když u nás si z toho děláme trochu legraci, v Německu jsem na tohle dostal úplně jiný rozhled. Tam se za to dodnes bičují včetně té nejmladší generace. Přešlap v tomto ohledu je tak nemožné vrátit. V tomhle ohledu je to tam šílené,“ konstatoval Novotný, který v Německu našel zlatý důl. Jeho Oktagon se tam stal nesmírně oblíbeným. Blížící se turnaj pro 55 tisíc diváků je toho důkazem, Gelnarová na něj ale pozvánku asi nedostane. I když by klidně mohla…

“Já Hanku znám. Není to vůbec zlý člověk. Je to hodná holka, která je vlastně dobrou tváří Clashe. Ona je ta, která z ničeho chodí s bojovnicemi jako Dostálová, taky tvrdě trénuje. I proto mě mrzí, že zrovna jí se to takhle vymklo z rukou,“ prohodil boss Oktagonu na adresu sympatické Ostravačky, která kvůli blbosti před kamerou přišla o sponzora. Její titulový zápas s Angie Mangombe na COTS 9 ohrožen ale není.