Nejlepší bojovníci UFC očima Khabiba Nurmagomedova: Na vrcholu Emelianenko a Jones, list uzavírá Edgar

Khabib Nurmagomedov utvořil seznam patnácti nejlepších MMA bojovníků všech dob. Na samotný vrchol zařadil Fedora Emelianenka s Jonem Jonesem, přičemž sám sebe uvést zapomněl (nebo nechtěl). 

Nejlepší bojovníci UFC očima Khabiba Nurmagomedova: Na vrcholu Emelianenko a Jones, list uzavírá Edgar

Ke vší skromnosti dagestánský Orel do onoho seznamu nezahrnul svoji maličkost, ale naopak se tam nedostal ani jeho dřívější soupeř a rival Conor McGregor, který se ještě poměrně nedávno společně s Pavoukem Andersonem Silvou označoval za nejlepšího fightera planety.

1) Fedor/Jones
2) GSP
3) AndersonSilva
4) DemetriousJohnson
5) DanielCormier
6) HenryCehudo
7) JoseAldo
8) KamaruUsman
9) Adesanya
10) BJPENN
11) RoyceGraice
12) Couture/Velasquez
13) Hendo/Shogun
14) CroCop/Miocic
15) Dominic Cruz/Frankie Edgar

Khabib, který už nezastává roli jak zápasníka, tak dokonce ani trenéra, protože se chtěl více věnovat rodině, znenadání na svém Twitteru uveřejnil seznam, který na jednu stranu dává smysl, na druhou je ale mírně diskutabilní.

Na samotném vrcholu se nachází na děleném prvním místě Fedor Emelianenko, kterého spousta lidí uznává, jelikož byl jedním z průkopníků tohoto sportu, ale pořád mu je vyčítáno, že své kvality nikdy nepotvrdil v UFC. Takový Dana White je dokonce toho názoru, že Fedor je jen „průměrný zápasník“.

Druhou příčku obsadil Georges St.Pierre, jenž je považován za „GOATa“ velterové váhy, kde sice nastřádal dvě prohry, zato ale zvládl devět úspěšných titulových obhajob. Jen o jednu obhajobu více měl brazilský Spider Anderson Silva, který si však ke konci své aktivní kariéry na konto připsal několik porážek.

Mnoho lidí v seznamu zapomíná na Demetriouse Johnsona, přitom je právě tento Myšák neodmyslitelnou legendou muší váhy, kde si připsal neuvěřitelných jedenáct titulových obhajob. Bohužel jen muší váha tolik lidí nebere, a proto i Johnsonovi nebývají přidělovány čestné zásluhy.