Ngannou věří, že Joshuu může porazit: Když ho trefím, bude to KO

Pět měsíců po svém velmi oceňovaném debutu v profesionálním ringu se bývalý šampión těžké váhy UFC chystá na svůj druhý boxerský zápas.    

Ngannou věří, že Joshuu může porazit: Když ho trefím, bude to KO

Francis Ngannou věří, že má potenciál knockoutovat kohokoli. A tento pátek se o to hodlá pokusit v Rijádu v případě Anthonyho Joshuy. S tím, že se domnívá, že pokud najde v obraně Brita díru, která by mu umožnila jej naplno udeřit, deset kol k rozhodnutí o výsledku tohoto vysoce očekávaného střetu ani nebude potřeba. Někdejší hvězda MMA se do v boxerském ringu objeví podruhé po pěti měsících, kdy Francouz s kamerunskými kořeny během svého debutu pozitivně překvapil všechny experty a velmi dobrým výkonem (byť nakonec vyhodnoceným jako prohra) proti Tysonu Furymu se zařadil po svém prvním zápase na desáté místo žebříčku těžké váhy WBC. A v pátek hodlá svoji pozici potvrdit. S tím, že ambice má ještě vyšší. 

"Cítím se dobře. Velmi se těším," prohlásil Francis Ngannou pro televizní stanici SkySports po příletu do Rijádu. "Včera jsem dokončil trénink. Bylo to náročných osm týdnů, než jsem se sem dostal, a pocit, že jste udělali všechno, co jste měli, je úžasný. Už se nemůžu dočkat zápasu." S tím, že jeho trénning se oproti tomu co měl na Furyho příliš nelišil. "Tyson Fury je velmi obratný. Hodně pracuje nohama, hodně se hýbe. Ale nakonec si myslím, že je to stejné. Co trénujete na Tysona Furyho, totéž platí i pro Anthonyho Joshuu. Jen si musíte ještě víc všímat jeho silového úderu. Ale ano, myslím, že je to v podstatě stejné," okomentoval své očekávání před pátkem Ngannou.

A věří, že i on by mohl mít šanci použít svou nejsilnější stránku. Málokdo se totiž v síle úderu v bojových sportech může měřit právě s francouzským bojovníkem.  V letech 2015 až 2022 si totiž pod hlavičkou UFC připsal 12 vítězství, z toho 11 knockoutem, včetně výher nad bývalými mistry světa Andrejem Arlovskim, Cainem Velasquezem, Juniorem dos Santosem a Stipe Miocicem. "Věřím, že když se mi podaří ho trefit, že půjde dolů," plánoval Ngannou. "Otázkou je, jak to udělat. To je to nejtěžší. Téměř každý tady dokáže knockoutovat každého, ale vy se učíte, jak přenést tu sílu a energii z prvního kola do pátého a deseti kol a stále být schopen někoho tvrdě zasáhnout nebo knockoutovat po vší té únavě a všem. Je to šachová partie," vysvětloval své uvažování nad strategií zápasu Ngannou. Podaří se mu to v pátek realizovat?