Comeback? Rozhodl jsem se skončit a nikdy to nezměním, hlásí zatvrzele Khabib

Poslední zápas dagestánského bojovníka se datuje do října 2020, během následujících třiapůl roků se několikrát spekulovalo o jeho možném návratu do oktagonu.    

Comeback? Rozhodl jsem se skončit a nikdy to nezměním, hlásí zatvrzele Khabib

Khabibovi samotnému telefon od Dany Whitea nezazvonil, jeho manažerovi Alimu Abdelazizovi s nabídkou, aby jeho svěřenec ozdobil UFC300 nicméně ano. Nicméně přes řadu spekulací a zaručených zvěstí Khabib Nurmagomedov opět vyvrací informace o svém možném návratu do oktagonu. Ani údajná (nepotvrzená) nabídka na neuvěřitelných čtyřicet milionů dolarů za zápas nepřinutila bojovníka porušit slib daný matce, že po smrti svého otce a trenéra Abdulmanapa Nurmagomedova se už do oktagonu nevrátí. 

"Vím, že se spojili s Alim, ale řekl jsem Alimu ať mi nikdy nevolá kvůli dalšímu zápasu," prohlásil Nurmagomedov MMA Junkie. “Řekl jsem jim mnohokrát - všem lidem, kteří se mě snažili přivést zpět -, že jsem se rozhodl [skončit] v říjnu 2020. Byl to můj poslední zápas a nikdy to nezměním," dodal Khabib. The Eagle přitom dosáhl ve své kariéře neuvěřitelné bilance 29-0, včetně tří obhajob titulu v lehké váze proti třem největším jménům divize - Conoru McGregorovi, Dustinu Poirierovi a Justinu Gaethjemu a je považovaný za GOAT, přičemž jeho odchod v jedenatřiceti letech z profesionálního MMA je jednoznačně předčasný.

Nicméně ani zákaznický důchod nebrání Khabibovi vyjadřovat se k UFC a naposledy si vzal na paškál chování Dany Whitea ke svému kamarádovi (a chráněnci) Islamu Machačevovi. Ten po dvou obhajobách titulu v lehké váze už dlouho hledá dalšího soupeře, přičemž aktuálně naplánovaný střet mezi Maxem Hollowayem a Justinem Gaethjem (na UFC300) mu dalšího soupeře bere. ”Nechápu, proč UFC tento zápas dělá," okomentoval plán Nurmagomedov. "Nedává to smysl - to je můj názor. Podle mě měl Holloway bojovat s Topuriou a Gaethje s Islamem,” míní Khabib.