Poatan se v UFC objeví ještě minimálně osmkrát, na další zápas s Adesanyou to ale nevidí

Alex Pereira podepsal novou smlouvu na osm dalších zápasů v UFC, první jej čeká na UFC300, ač byl původně plánován o měsíc později.     

Poatan se v UFC objeví ještě minimálně osmkrát, na další zápas s Adesanyou to ale nevidí

Dlouho jsem očekával, že budu v květnu na UFC301 obhajovat titul v lehké váze proti Jamahalu Hillovi, nakonec to ale dopadlo jinak. Brazilský bojovník Alex Pereira je po listopadové výhře nad Jiřím Procházkou a uzmutí titulu šampiona lehké váhy UFC na cestě do hvězdné supertřídy, když s organizací Dany Whitea podepsal kontrakt na osm dalších zápasů (doposud v UFC jich odbojoval sedm, během kterých jednou prohrál a získal dva tituly šampiona) a UFC jej okamžitě vytáhla jako headlinera historické karty UFC300 13. dubna v T-Mobile Areně v Las Vegas.

Dlouhodobý plán to přitom nebyl. "Původní ústní dohoda, která nakonec nebyla podepsána, zněla, že budeme zápasit na UFC301 v Brazílii, v rámci květnové akce s tím, že soupeřem bude Jamahal Hill," prohlásil Pereira v podcastu "The MMA Hour" s Arielem Helwanim. "Ale před několika dny nám zavolali a požádali nás, abychom se stali hlavními hvězdami UFC 300. Ten nápad se mi líbil. Myslím, že je to ideální načasování, abych se na to připravil, takže jsem po tom skočil." A zároveň se stále nevzdal možnosti bojovat na UFC301, které se koná 4. května v Rio Areně v jeho rodné Brazílii. Ač sám připouští, že to asi nedopadne.

Původní záměr respektive spíše nápad zněl, že by se Pereira na domácí půdě mohl pokusit vrátit o kategorii níž a třeba navázat na své někdejší legendární souboje s Israelem Adesanyou. Tento směr uvažování nicméně podle všeho už ale Poatan opustil. A Helwanimu přiznal, že jejich historická rivalita se zád být u konce a neměl by problém si s Novozélanďanem zatrénovat. "Stát se může cokoli, ale v tuto chvíli si myslím, že je to za námi dokonce do té míry, že bychom mohli oba trénovat společně, pokud k tomu dojde," prohlásil Pereira prostřednictvím překladatele. "Pokud k tomu někdy dojde, Izrael je velmi zkušený chlapík. Já jsem velmi zkušený chlap. Máme podobný styl úderů na vysoké úrovni, ale máme různé aspekty hry, které by jeden mohl přidat druhému. Ale pokud dojde k tomu, že se utkáme, bude to dobré, ale už se toho nedržím."