Bojový pel-mel: UFC dál zkouší Khabiba přesvědčit ke comebacku, Pacquiao nedostane šanci na Paříž

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: UFC dál zkouší Khabiba přesvědčit ke comebacku, Pacquiao nedostane šanci na Paříž

MiddleEasy: Khabiba asi nepřesvědčíme, je na úrovni kdy do oktagonu už nechce! Dana White zavzpomínal, kterak legendární Khabib Nurmagomedov byl po výhře nad Conorem McGregorem obdarován vládcem Kremlu dostal od Vladimira Putina a proč Degestánce nepřesvědčí ani čtyřicet milionů dolarů, aby se vrátil do UFC.  "Po vítězném zápase s Conorem se ani nestihl vrátit do šatny a už mu volal Putin," popisoval výkonný ředitel UFC Dana White v podcastu "Games with Names" ságu UFC 229. "Putin dal jemu a jeho otci nemovitosti v Rusku v hodnotě asi 20 milionů dolarů. A doma je pak čekaly další dary jako auta, peníze, tělocvičny. Cokoliv chtěli." Podle Whitea tento Putinův štědrý dar pak zajistil, že Nurmagomedov už nikdy v životě nebude muset bojovat a to i přes jeho nabídky na neuvěřitelných čtyřicet milionů dolarů. "Jakmile se dostanete na takovou úroveň už nechcete vstávát a dostávat rány do obličeje," ukončil vysvětlování White.

Sherdog: Kecáš, UFC ti nemůže bránit v sparingu s nějakým boxerem. Bývalý šampion UFC Tyson Woodley označil za nesmysl tvrzení Seana Stricklanda, že mu UFC bránila přijmout sparingovou výzvu Jakea Paula za milion dolarů. Poté, co se na internetu objevily záběry bývalého šampiona střední váhy, jak v ranním sparingu před nedělním Super Bowlem mlátí populárního streamera Rumble Sneaka, "Problémové dítě" Stricklanda vyzval a nabídl mu milion dolarů, pokud odletí do Portorika na jejich vlastní trénink. "Poletím s tebou do Portorika a můžeme se utkat na kameru... když vyhraješ, dám ti milion dolarů," napsal Paul. Strickland odpověděl na internetu kvazi výhrůžkou smrtí a poté prohlásil, že Hunter Campbell - obchodní ředitel UFC - mu znemožnil nabídku přijmout. Podle Woodleyho je to hloupost a UFC prý nemůže Stricklandovi legálně zabránit ve sparingu s youtuberem, který se stal boxerem. 

LowKickMMA: Conor McGregor po výzvě Ilii Topurii na UFC298: "Mám obrovské koule, mám 4 děti!” Conor McGregor konečně zareagoval na výzvu Ilii Topurii, jeho odpověď ale fandům příliš neřekla ohledně jeho dalších plánů. Ilia Topuria se o víkendu zapsal do historie a uštědřil Alexandru Volkanovskému první prohru v zápase o titul UFC v pérové vázea následně vyzval Ira: "A Conore McGregore, jestli máš ještě koule, budu na tebe čekat ve Španělsku!" Conor McGregor nakonec odpověděl něčím, co by se dalo považovat za slovní hříčku: "Tohle je vtip: "Mám obrovské koule. Mám čtyři děti!" Takže fandové vědí, že The Notorious umí plodit potomky. Jestli se ještě někdy ukáže v oktagonu, to se ale stále netuší.

BadLeftHook: Na Paříž si příliš starý! Mezinárodní olympijský výbor odmítl zájem Mannyho Pacquiaa na účast na olympijských hrách. Filipínský superhvězda projevila zájem ucházet se o olympijskou slávu, MOV jej ale odmítnul kvůli věkovému omezení, když zamítl jeho žádost o věkovou výjimku a nezvýší věkovou hranici pro účast, jak informovala stanice ESPN. Pětačtyřicetiletý Pacquiao je od roku 2021 v důchodu, zatímco věkový limit pro účast boxerů na olympijských hrách je stanoven na 40 let. Nebylo jisté, zda se Pacquaio hodlal kvalifikovat na olympijské hry účastí na některém z nadcházejících kvalifikačních turnajů, ale MOV dal jasně najevo, že kromě Pacquiaova věku nemají Filipíny nárok na metodu "univerzality", kdy některé země dostávají volné vstupy, protože mají málo sportovců, kteří se účastní olympijských her.