UFC300 má (konečně) headliner: Hill půjde na Pereiru

O možném střetu dvou šampionů lehké váhy se dlouhodobě spekulovalo, proti mělo být Hillovo zranění.    

UFC300 má (konečně) headliner: Hill půjde na Pereiru

Prezident UFC Dana White po dlouhých týdnech čekání o víkendu konečně oznámil, že v rámci hlavního zápase UFC300 bude Alex Pereira obhajovat titul v lehké váze proti Jamahalu Hillovi. Pereira bude poprvé obhajovat korunu poté, co v listopadu na UFC295 porazil Jiřího Procházku v boji o uvolněný titul. Hill se bude snažit získat zpět zlato, o které přišel kvůli zranění. Titul držel od loňského ledna kdy porazil na UFC283 Glovera Teixeir, nyní shodou okolností Pereirova kouče. Šampionát v lehké váze je poněkud zakletý od roku 2020, kdy Jon Jones uvolnil své místo na vrcholu divize. Od té doby se v ní vystřídalo pět různých šampionů, ale jen jednou se podařilo obhájit titul.

"Jednali jsme se spoustou lidí a snažili se domluvit spoustu zápasů. V tomto byznysu jde o to využít příležitosti," okomentoval dohodu a oznámení Dana White, kterého citoval web Yardbarker. "Hlavní zápas UFC300 se vším tím rozruchem a energií kolem něj. Mluvili jsme o něm celou věčnost. Jen jsme se snažili udělat ty nejlepší zápasy, jaké jsme mohli udělat. Měli jsme před sebou ještě dva zápasy a snažili jsme se uspořádat dva drsné zápasy. Tihle dva borci jsou to co jsme hledali," dodal White. UFC300 bylo překvapivě dlouho bez hlavního zápasu, přičemž do historického výročí zbývají necelé dva měsíce a doposud největším tahákem karty byl střet Justina Gaethjeho s Maxem Hollowayem.

Hill s Pereirou bude “střet neporažených,” když ani jeden nikdy neprohrál zápas v lehké váze. A ačkoli podle komentáře Yardbarkeru ani jeden z nich nepatří k absolutním superhvězdám UFC, dá se očekávat, že samotný zápas by mohl dostát očekávání. I když podle všeho oba zápasníci teprve budou zahajovat přípravu, když zápas byl doopravdy potvrzen až v posledních dnech. "Podívejte, 'Sweet Dreams' nebude lhát lidem," vysvětlil Jamahal Hill. "Každý by chtěl být na UFC300, ale reálně to začalo vypadat že by se to mohlo podařit opravdu až na konci tohoto týdne. Nechci lhát, opravdu až včera,” popisoval o víkendu komplikovanost vyjednávání Hill.