Volkanovski vers. Topuria? Oba zápasníci čekají krátký a jasný zápas. Se svým vítězstvím

Headliner UFC298 nemá jasného favorita. Podle sázkových kanceláří má mít mírně navrch australský obhájce titulu.    

Volkanovski vers. Topuria? Oba zápasníci čekají krátký a jasný zápas. Se svým vítězstvím

Obhájce titulu proti zatím neporaženému vyzyvateli, vyrovnaný a potenciální velmi dlouhý souboj. Ve střetu Alexander Volkanovski versus Ilia Topuria, který jako hlavní zápas o titul v kategorii do 145 liber ozdobí víkendové UFC298 v kalifornském Anaheimu, se nicméně ani jedna strana podle svých prohlášení na mediálním dni UFC nehodlá v oktagonu zdržovat příliš dlouho. A oba zápasníci svým fanouškům slibují rychlý proces s oponentem a brzký knockout. S tím, že oba byli před novináři velmi otevření ohledně toho, kde vidí slabiny svého víkendového soupeře.

Tak třeba šampion Alexander Volkanovski nemá podle Topurii sílu, která by jej mohla knockoutovat a a taktéž není podle Gruzínce takříkajíc "zakončovatelem." "Vím s čím přijde, protože to dělá vždycky” hlásil Topuria na mediálním dni. “Bude snažit mě snažit kopnout, protože jak víme, má silné kopy. Po kopech přijde s nějakou prací rukou a pokusí se do toho zamíchat nějaká komba a pokusí se mě přitlačit k pletivu. Ale to je vše, co má,” popsal Topuria Volkanovskiho předpokládanou taktiku s tím, že podle něj jeho soupeř nemá sílu na to, aby jej poslal k zemi. Což je přesně to, co on hodlá udělat s ním. “Nejsem žádný z těch, které porazil. Jsem Ilia Topuria a ukončím ho,” plánuje si Gruzínec.

Podobné hlášky na druhou stranu klece nicméně posílal i Volkanovski, který tvrdí, že jeho zápas s Iljou Topuriou vypadá jednoduše a předpověděl si dominantní vítězství "Jsem připraven na to, že přijde mladý, hladový zájemce a přinese zápas," řekl Alexander Volkanovski shromážděným médiím. "Ale nebudu překvapen - a vy byste neměli být překvapeni - když to bude vypadat snadno. Neříkám, že to tak přesně je. Takhle namyšlený nejsem. Připravil jsem se pořádně, ale pokud nedá jediný úder a já ho rozcupuju a udělám z něj nic, neměli byste být překvapeni."