White: Proč Conor není zpět v UFC? Ptejte se jeho, ne mě

Dlouhodobě očekávaný comeback Notoriouse stále nemá určené datum a šéf UFC tvrdí, že to není jeho problém.    

White: Proč Conor není zpět v UFC? Ptejte se jeho, ne mě

Nejdřív se chtěl vrátit do oktagonu na dubnovém UFC300. Pak se předpokládalo, že comeback přijde na konci června na UFC302. Nyní se znovunastartování zápasnické kariéry Conora McGregora posunulo až na podzim. Podle posledního prohlášení šéfa UFC Dany Whitea závisí bojové uschopnění irské megastar na jeho schopnosti absolvovat plnou přípravu a tréninkový kemp. Což  - přes veškeré prohlášení Notoriouse - stále ještě nenastalo. Přičemž White pro Sherdog zmínil dva důvody, proč je situace taková jaká je.

"Především se vrací po jednom z nejhorších zranění, po jakém se můžete vrátit," prohlásil White jehož citoval Sherdog. "Jak dlouho byl Anderson Silva mimo hru, když se mu to stalo? Jak dlouho byl mimo hru Chris Weidman, když se mu to stalo? Chlapi, kteří si zlomí stejnou kost, jsou mimo hru prostě dlouho. To je problém číslo jedna. Druhá věc je, že Conor McGregor nepotřebuje peníze. A když nepotřebujete peníze, není to pro nás snadné. Jako třeba Khabib. Ten peníze nepotřebuje. A tak je pořád v  důchodu."

McGregor nezápasil od své prohry s Dustinem Poirierem v roce 2021. Utrpěl zlomeninu nohy, která si vyžádala rozsáhlou rekonvalescenci. Po registraci do USADA, krátce před jejich odchodem, se očekává, že se McGregor vrátí v roce 2024. McGregorovi je 35 let, což podle Whitea znamená, že je nezbytné, aby - pokud chce dál bojovat - zůstal aktivní. Přičemž není jasné, zda chce dál bojovat z lásky ke sportu, nebo kvůli odkazu. Ze čtyř posledních zápasů v UFC prohrál tři, což znamená, že šance na titul mistra světa je daleko, na druhé straně se mu pak nabízí možnost výdělečnějších boxerských zápasů, když podle všeho má nabídku do ringu s Mannym Pacquianem. Pro kterou cestu se McGregor rozhodne?