Cejudo: Pokud Dvalishviliho nesundám, končím

Američan věří, že jeho střet s Gruzíncem je pomyslný střet o titul šampiona bantamové váhy. Výhrou v něm si hodlá zajistit účast ve skutečném titulovém střetu.

Cejudo: Pokud Dvalishviliho nesundám, končím

Navenek dává v sázku vše. Buď se skrze víkendovou výhru nad Merabem Dvalishvilim dopracuje k souboji o pás UFC v bantamové váze, a to buď se Seanem O'Malleym nebo s Marlonem Verou, nebo v sobotu uvidíme derniéru Henryho Cejuda v oktagonu. Sedmatřicetiletý americký zápasník s latinskoamerickými kořeny a dosavadní bilancí šestnáct výher a tři prohry pro sebe nevidí žádnou střední cestu. S tím, že si je vědomý faktu, že před střetem s o čtyři roky mladším Gruzíncem na sebe nakládá zbytný tlak.

"Je to všechno, nebo nic," citoval prohlášení Cejuda z mediálního dne k UFC298 web MMAFighting. "Seděl jsem s týmem a říkal jsem si: 'Buď zlato, nebo krach'. Buď to všechno vyhraju, nebo to nebudu mít vůbec a končím. Vytvářím na sebe tlak, protože tenhle sport beru vážně.  Musíte si dát tyhle klauzule. Nebudu dál bojovat jen proto, abych bojoval. Jsem příliš soutěživý. Chci být nejlepší na světě. Chci ten pás a opravdu chci i ten druhý [v pérové váze]. Tam se tak nějak nacházím."

Cejudův zápas na kartě UFC298 nebyl označen jako titulový, Cejudo si nicméně myslí, že pomyslný titul je v sázce. A věří, že sobotní zápas s Dvalishvilim proti sobě postaví dva aktuálně nejlepší bantamové zápasníky na světě. "Tohle je skutečný souboj o titul,” míní Cejudo.  “Sean si vybral soupeře číslo 6, vybere si člověka, který dostal nařezáno od Coryho Sandhagena. Tohle mu zajistí titul? Nedává to smysl, ale zároveň to chápu. Je to divadlo a zábava. Sean to dokáže udělat, a když jste šampion, máte páku. Podle mě ale náš zápas rozhoduje o tom, kdo je nejlepší na světě."