Snaha o Jonese či Miocice končí, Aspinall se chce posunout

Prozatimní šampion těžké váhy strávil tři měsíce snahou dopracovat se k zápasu o definitivní titul. UFC zjevně nemá zájem.    

Snaha o Jonese či Miocice končí, Aspinall se chce posunout

Svoje jsem zkusil, je na čase jít dál. Tak nějak hodnotí Tom Aspinall poslední kvartál, když poté co na UFC295 knockoutoval po devětašedesáti vteřinách Sergeje Pavloviche a získal titul prozatimního šampiona nejtěžší váhové kategorie UFC, zkoušel bezvýsledně získat příslib souboje s Jonem Jonesem nebo Stipe Miocicem. Ale zatímco Brit soustavně provokoval na sítích a házel oběma Američanům přes Atlantik pomyslnou rukavici, oba zápasníci i UFC se shodli, že dlouhodobě plánovaný a stejně dlouhodobě (kvůli Jonesovým zraněním) vzájemný střet má přednost a Aspinallovu výzvu oslyšeli. Ten si tak nyní vyhodnotil, že je na čase se posunout. 

"No, víte, že jsem si trochu pobrečel na internetu," zažertoval Tom Aspinall v pořadu The MMA Hour, když byl dotázán na své neúspěšnou snahu o Jona Jonese a Stipeho Miocice. "Spousta lidí je samozřejmě na mé straně. Otevřeně jsem řekl, že si nemyslím, že to, co se děje s Jonem Jonesem, je správné. Nemyslím si, že rozhodnutí UFC je správné, ale to je jen můj názor. Řekl jsem svůj názor, respektuji jejich názor, respektuji jejich rozhodnutí, respektuji vše, co Jon Jones a UFC udělali a dělají. Spousta lidí mi na internetu říkala 'Tome, musíš přestat brečet', a já opravdu musím přestat kvůli tomu k*rva brečet. Mají pravdu. Opravdu musím přestat brečet, musím s tím jít dál a ve své kariéře dokázat, že jsem nejlepší. To mám v úmyslu," dodal Aspinall.

A prozatímní šampion těžké váhy tak přiznal, že se již nehodlá soustředit na zisk skalpu Jona Jonese a Stipeho Miocice.  S tím, že v rozhovoru se Tom Aspinall vyjádřil, že je pro tyto dvě legendy zjevně příliš nebezpečným soupeřem a s  ohledem na to se nehodlá pokoušet změnit jejich názor. "Jsem příliš nebezpečný. Je to jednoduché. Pro tyhle chlapy jsem příliš riskantní. Kdo ví, třeba jednou, až bude bota na druhé noze a já budu na konci kariéry, dostanu se do podobné situace, udělám to samé. Nikoho z toho neobviňuji. Chci říct, jak moc si obou kluků vážím. Tihle kluci jsou moji zatracení hrdinové. To je jeden z důvodů, proč bych rád dostal příležitost se s nimi utkat. Ale když se to nestane, tak se to nestane. A je po pláči," uzavřel Aspinall.