Růžička už zná svůj trest. Místo omluvy odvolání

Tadeáš Růžička za napadení bezvládně ležícího muže dostal od obvodního soudu v Praze trest na 11 měsíců vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců. Místo omluvy ale ze zahraničí, kde je na soustředění, uvedl, že se proti trestu odvolá. 

Růžička už zná svůj trest. Místo omluvy odvolání

Obvodní soud pro Prahu 7 rozhodl o tom, že Tadeáš Růžička dostal za výtržnictví trest odnětí svobody na 11 měsíců. Ovšem s podmíněným odkladem, tedy podmínkou, na 40 měsíců.

Kauzu odstartovalo v minulém roce video, na kterém fackuje bezvládně ležícího muže. Růžička byl následně obviněn z výtržnictví a ublížení na zdraví. Původně mu hrozilo až tříleté vězení, soud ovšem zvolil mírný trest.

Růžička, který se nyní připravuje v Thajsku na další zápasy, se k trestu vyjádřil na svém Instagramu. „Ostře sledovanej furt, tak pro všechny to přeložím, 40 měsíců podmínka a za porušení 11 měsíců. A i tak se samozřejmě odvolávám,“ potvrdil svůj záměr. Příspěvek následně smazal.

Čin Tadeáše Růžičky odsoudily všechny osobnosti bojové scény. "Tohle může udělat s prominutím jen hovado," nechápal Karlos Vémola. "Každý, kdo má IQ větší než akvarijní rybička, musí odsoudit, co tam je," doplnil Patrik Kincl.