Bojový pel-mel: Proč Tyson plakal před svými zápasy? A jak se UFC těší do Sphere?

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Proč Tyson plakal před svými zápasy? A jak se UFC těší do Sphere?

BJPenn: "Připravoval jsem se na to, že se proměním v někoho, koho nemám rád." Mike Tyson patří mezi legendy těžké váhy se spoustou památných zápasů, před nimi ale pravidelně procházel emocionálními turbulencemi. A podle lidí ze svého rohu se před svými zápasy v šatně “Iron Mike” pravidelně rozplakával. V nedávném rozhovoru s Williamem Shatnerem nyní Tyson vysvětlil, proč byl před svými zápasy tak emotivní. "Vždycky jsem před zápasem brečel," přiznal Tyson. "Já nevím. Takový už prostě jsem. Připravuji se na to, že se proměním v někoho, koho nemám rád. Nesl jsem si sebou víc než jen zápasy. Přinesl jsem si sebou žárlivost, závist, pocit viny. Přinesl jsem si toho hodně." 

MMAFighting: Debut UFC v The Sphere bude "milostným dopisem" mexickým bojovým sportům! Dana White se nemůže dočkat premiéry UFC v nové aréně The Sphere v Las Vegas a ač se tak stane až letos v září, vedení UFC podle svého šéfa už nyní odpočítává dny, kdy se tak stane. Obrovská aréna za 2,3 miliardy dolarů, která má kapacitu více než 18 000 míst a díky LED obrazovce s rozlišením 16 000 pixelů nabízí pohlcující videozážitek, Whitea zaujala poté, co v ní při slavnostním otevření navštívil koncert skupiny U2 a v podstatě ihned poté White oznámil, že UFC zde v září 2024 uspořádá svou další kartu Noche UFC.  "Chystáme se tam během mexického Dne nezávislosti a chystám se uspořádat největší koncertní akci, jakou kdy kdo viděl, a bude to obrovský milostný dopis všem bojovým sportům a bojovým sportům v celé historii Mexika,” prodává svou akci více než půl roku dopředu White.

BoxingNews24: Fury už na to nemá! Bývalý britský profeionální boxer Carl Froch si myslí, že postupující věk Tysona Furyho, ztráta jeho pohyblivosti a tresty, které v poslední době dostává ve svých zápasech, naznačují, že už nemůže bojovat na vysoké úrovni jako v minulosti. Froch se tak domnívá, že pětatřicetiletý Fury nebude schopen naplnit svůj plán pěti zápasů, o kterém v poslední době hovořil. S tím, že už střet s Ngannouem byl velmi těsný a příští zápas Furyho, který jej čeká 18. května proti Usykovi, by podle Frocha mohl znamenat v případě prohry derniéru Cikánského krále.

BJPenn: Nechtějí mě nechat jít na Paula. Sean Strickland prozradil, že UFC vetovala boxerský zápas Jakea Paula. Kauza mlácení influencerů v ringu má pokračování, když UFC údajně odmítla Seanu Stricklandovi povolit boxerský zápas s Jakem Paulem. Tarzan minulý týden byl hlavní postavou skandálu, kdy v při tréninkovém sparingu bezhlavě zmlátil populárního streamera Sneakem a tento incident zřejmě zabrnkal na nervy Jakeu Paulovi, který následně nabídl Stricklandovi milion dolarů, aby s ním boxoval. To se bohužel nestane. Sean Strickland totiž zveřejnil video s tím, že UFC mu tento zápas odmítla pvolit s tím, že Jake Paul není schopen zajistit dostatečně lukrativní byznys.