Ani Chimaev UFC300 nespasí. Nechce zápasit během ramadánu

Čekání na hlavní tahák se prodlužuje, ani během Super Bowlu zásadní informace nezazněla.    

Ani Chimaev UFC300 nespasí. Nechce zápasit během ramadánu

Ariel Helwani se mýlí, čečenský bojovník třešničkou dubnového Las Vegas nebude. Populární influencer v pořadu The MMA Hour v pondělí sice uvedl, že Dana White a spol szvažují možnost, že by hlavním zápasem UFC300 mohl být souboj o titul ve welterové váze mezi současným šampionem Leonem Edwardsem a v UFC neporaženým vyzyvatelem Khamzatem Chimaevem, spekulace ale nevydržela ani čtyřiadvacet hodin. A nebylo to kvůli Helwanim zmiňovaným možným problémům se vstupními vízi pro čečenského bojovníky s ruským pasem.  

"Jsem připraven bojovat s každým," prohlásil Chimaev pro v reakci pro  MMA Uncensored. "S Leonem, Dricusem Du Plessisem, s kýmkoli. Ale nikoliv během ramadánu. A mám pocit, že letos Ramadán vychází právě na termín UFC300.” Chimaev jako praktikující muslim se během svatého měsíce muslimské víry musí během denního světla postit (nesmí jíst ani pít), což by zásadně narušovalo jeho přípravu. A ačkoliv nemá pravdu a UFC300 se svým termín 13. dubna je čtyři dny po skončení postního měsíce, který letos vychází na 10. března až 9. dubna, zjevně není otevřen podstupovat riziko v tak nevhodném termínu.   

Historická megaakce UFC je stále bez hlavního zápasu. A jakkoliv se může jednat o scénář připravený Danou Whitem k vybuzení co nejvyššího zájmu ze strany fanoušků, UFC se podle všeho možná přestává dostávat nápadů. Oslovený Jon Jones nemůže kvůli zranění, comeback Conora McGregora White posunul až na podzim, neodehrálo se ani avízované překvapivé oznámení během Super Bowlu během minulého víkendu. A fanoušci stále čekají na nějakou zásadní novinku.