AJ do důchodu nemíří, Hearn mu už naplánoval další tři zápasy

Čtyřiatřicetiletý britský boxer si hodlá vzít titul nesporného šampiona těžké váhy. Podle svého promotéra se mu to může povést během tří zápasů.    

AJ do důchodu nemíří, Hearn mu už naplánoval další tři zápasy

Jeho kariéra vypadala před kolapsem a v Británii se spekulovalo, že Anthony Joshua má nakročeno do důchodu. Po dvou prohrách s Oleksanderem Usykem (v letech 2021 a 2022) se jeho boxerská kariéra potácela na vlásku. Nyní nicméně před Joshuou jeho promotér Eddie Hearn maluje návrat na boxerský Olymp. A domnívá se, že by to jeho svěřenec mohl zvládnout během tří zápasů. Přičemž první krok má udělat AJ v březnu, kdy se v Rijádu střetne s kometou posledních měsíců - bývalým šampionem těžké váhy UFC - Francisem Ngannouem.

"Načasování je perfektní, teď AJ sestřelí Ngannoua, Fury porazí Usyka a pak se potkáme v boji o titul," prohlásil Hearn pro iFL TV. Hearn podle BoxingNews24 totiž věří, že přes už nyní dohodnutou odvetu květnového střetu mezi Tysonem Furym a Oleksanderem Usykem podaří k titulovému souboji protlačit svého svěřence. ”Víte, jak Saúdové fungují," prohlásil Hearn v iFL TV. "Když před vámi stojí největší zápas v historii sportu, který musíte uskutečnit, jsem si jistý, že najdou způsob, jak všechny potěšit a ten zápas uskutečnit. Ale to je teď ještě předčasné řešit.” S tím, že pokud by Saúdové eventuálně nesouhlasili, je připraven poslat svého svěřence proti Filipu Hrgovičovi.

Podle řady expertů nicméně Joshua může narazit už na první překážce. Byť je proti Francisi Ngannouovi podle sázkových kanceláří poměrně vysokým favoritem, řada odborníků se domnívá, že Joshua je v této fázi své dvanáctileté profesionální kariéry ve velmi špatné formě a pokud by jej Ngannou dokázal trefit podobně, jako v říjnu trefil Furyho, bude to stačit na knockout anglického borce. Podaří se tedy Hearnovi naplnit některou z verzí svého plánu na obrození Anthonyho Joshuy?