V zákulisí se toho děje hodně! Proč UFC zdržuje Conorův comeback?

Je to téměř přesně rok, co Conor McGregor oznámil svůj záměr vrátit se do klece. Ani po dvanácti měsících, ale stále není znám termín jeho comebacku!    

V zákulisí se toho děje hodně! Proč UFC zdržuje Conorův comeback?

Poslední verze zní, že snad v druhé polovině roku. Vysoce očekávaný střet Conor McGregor vers. Michael Chandler stále nemá stanovený termín. Spekulace o UFC300 nevyšly, stejně tak se nepotvrdil ani červnový datum ve spojení s UFC302. Poslední update Dany Whitea, bez vysvětlení v čem je problém, zní, že McGregor se do oktagonu vrátí někdy v druhé polovině letošního roku. Slovy šéfa UFC: “Snad.” Bývalá hvězda těžké váhy UFC Brendan Schaub nyní nabídla vysvětlení proč to tak je. Proč drží The Notoriouse mimo klec. A důvodem mají být podle Schauba televizní práva. 

“UFC vyjednává o nové smlouvě, protože stávající jim končí u ESPN. A Conor je její největší trumf," míní Schaub, kterého citoval web LowKickMMA. "Jsem si jistý, že Conor přináší hodně do jednání o právech pro televizi. Ať už je to Netflix nebo kdokoliv jiný. Nemohou ho nechat odejít. Takže  to prostě prodlužují,” myslí si Schaub, podle kterého má pětatřicetiletý Conor McGregor před sebou maximálně dva zápasy do konce smlouvy a UFC se jej zároveň snaží dotlačit k tomu, aby podepsal novou. Což podle Schauba je problém, protože Ir má zájem bojovat mimo její struktury.

"Manny Pacquiao se vrací z důchodu. Jeho soupeřem číslo jedna, se kterým chce bojovat, je McGregor. Myslím, že Conor si říká: 'Jo, potřebuju jenom zápasit s Chandlerem a pak budu bojovat s Mannym Pacquiaem' a UFC říká: 'Ne, nebudeš. Zbývá ti už jen jeden nebo dva zápasy. Musíme s tebou vymyslet novou smlouvu. A on na to: "To nechci. Chci bojovat s Chandlerem a pak půjdu bojovat s Mannym Pacquiaem a pravděpodobně s Jakem Paulem. Možná Nate Diaz v boxu. To je to, co chci dělat," kreslí možný scénář zákulisního vyjednávání Schaub.