Procházka: Rakić je dobrý zápasník, silný chlap. Nemá nejsilnější postoj, ale bude to 50 na 50

Český bojovník v exkluzivním rozhovoru pro web LowKickMMA hlásí, že se na UFC300 hodlá ukázat. 

Procházka: Rakić je dobrý zápasník, silný chlap. Nemá nejsilnější postoj, ale bude to 50 na 50

Nemůžu se dočkat až se vrátím do klece. To je postoj Jiřího Procházky před comebackem, který je plánován na 13. dubna, kdy se v rámci UFC300 český bojovník představí v Las Vegas proti rakouskému zápasníkovi Aleksandru Rakićovi. V rozhovoru pro web LowKickMMA Procházka prozradil, že po listopadové prohře s Alexem Pereirou se chtěl do oktagonu vrátit co nejrychleji a to bez ohledu na jméno soupeře. "Nezajímalo mě, jaký zápas je pro mě ten pravý," prohlásil Procházka. "Chtěl jsem se vrátit co nejdříve a Alexander byl první, kdo byl volný z první pětky borců v lehké váze. Tak jsem mu zavolal ohledně zápasu."

'Raketa' půjde do zápasu proti Čechovi s celkovou bilancí 14-3, z toho 6-2 pod hlavičkou UFC, přičemž dlouho se počítalo, že jeho devátým zápasem pod hlavičkou americké organizace bude odveta s polským Janem Blachowiczem, ale zranění nakonec bylo proti. "Je to zápas padesát na padesát," zhodnotil pro LowKickMMA Procházka svého soupeře pro UFC 300. "Je to dobrý zápasník. Myslím, že je to opravdu silný chlap. Jeho stojka není nejlepší, ale jak jsem řekl, bude to padesát na padesát. Dobrý útočník. Dobrý zápasník. A já budu připraven na obojí."

A především vrátit se na vítěznou vlnu. Procházkova prohra s Alexem Pereirou totiž přerušila jeho třináctidílnou sérii zápasů bez porážky, která odstartovala roku 2016. A byť se jednalo o do značné míry kontroverzní prohru, kdy podle některých názorů rozhodčí zápas ukončil příliš brzy, "Denisa" se za svůj výkon v rozhovoru pro LowKickMMA neomlouvá. A místo toho se soustředí na další příležitost, jak rozvinout své dovednosti a předvést své umění v MMA. "Chci realizovat mistrovství. Nejen v tréninku. Nejen v každodenním životě. Opakovat, opakovat. Být lepší. Být lepší  v kleci. Ukázat to v kleci. To je to, co chci ukázat," uzavřel Procházka.