Nové datum střetu Fury - Usyk: Těžké váhy se střetnou v květnu.

Saúdský promotér Turki Alalshikh slibuje pokutu deset milionů dolarů tomu, kdo by se chtěl zápasu vyhnout.    

Nové datum střetu Fury - Usyk: Těžké váhy se střetnou v květnu.

Původně se tento zápas měl uskutečnit už za necelých čtrnáct dní (17. února), Fury se nicméně během tréninku zranil a byl nucen požádat o odklad dlouho očekávaného střetu boxerských těžkých vah. Turki Alalshikh, šéf saúdskoarabské státní promotérské organizace nyní uveřejnil, že nový termín zápasu Fury vs. Usyk byl stanoven na  18. května a zároveň pohrozil, že pokud by některý ze šampionů těžké váhy pokusil odstoupit z neopodstatněných důvodů, osobuje si si saúdskoarabský promotér udělit mu pokutu až do výše deseti milionů dolarů. 

"Garantuji oběma bojovníkům deset milionů pokuty, pokud by se pokusili zápasu vyhnout. To je první věc," citoval Alalshikha web MiddleEasy z jeho tiskové konference v Londýně. "Druhá věc je, že garantuji tento velký zápas. Osmnáctého května budeme mít zápas Tyson vs. Usyk," prohlásil Alalshikh. S tím, že střet Fury vs. Usyk je nejen největším, ale také nejdůležitějším zápasem o titul v boxu těžké váhy, když vítěz bude korunován nesporným mistrem světa v těžké váze protože zatímco Cikánský král Fury sází  svůj titul WBC, Usyk přináší do boje své tituly WBA, WBO a IBF. 

Přičemž Alalshikh během své nedělní tiskovky zároveň prezentoval plán, kdy chce, aby vítěz zápasu dalšího březnového střetu těžkých vah Joshua-Ngannou následně vyzval vítěze zápasu Fury - Usyk.  A to i přesto, že existuje klauzule o odvetě, podle níž se Fury a Usyk mají utkat dvakrát. Což - jak podotýká web BoxingNews24/7 - dává potenciálně Ngannouovi šanci získat titul nesporného mistra světa těžké váhy potenciálně s pouhými třemi boxerskými zápasy na profesionální úrovni (z nichž ten první prohrál). Kdo bude mistrem světa těžké váhy na konci letošního roku?