Úplně ho vypnu, slibuje Topuria Volkanovskimu čtrnáct dní dopředu

Španěl před největším zápasem své kariéry věří, že je proti zkušenému Volkanovskimu jiná (a lepší) generace bojovníků.    

Úplně ho vypnu, slibuje Topuria Volkanovskimu čtrnáct dní dopředu

Volkanovski je v kategorii do 145 liber zatím neporažený (o kategorii výše jej nicméně naposledy srazil Islam Machačev) a porazit se ho pokoušeli v MMA už devětadvacetkrát, přesto Ilya Topuria věří, že zápas nebude trvat déle než jedno kolo. A v titulovém zápase UFC298, které proběhne příští neděli v Anaheimu, plánuje zápas předčasně ukončit knokautem hned v jeho začátku.  Podle Topurii čas zkušeného pětatřicetiletého Australana skončil a španělský zápasník vnímá následující zápas jako pomyslné střídání stráží.

"Vidím se, jak ho končím v prvním kole - knockoutem," řekl Topuria v rozhovoru pro UFC Español. "S největší pravděpodobností to bude knockout, pokud mi teda nepůjde do nohou. Chystám se mu zhasnout světla. Jsem součástí nové generace MMA. Přináším rozvinutější styl boje ve všech parametrech: na nohou, v zápase, v grapplingu. Považuji se za mnohem komplexnějšího a účinnějšího finišera než Volkanovski. Zkušenosti jsou na jeho straně, ale mladá krev zase na mé straně. Tohle je moje chvíle," nechybí Topuriovi sebevědomí.

Ilia Topuria skutečně vyzývá k boji o trůn v ideálním čase. Vzhledem k tomu, že Volkanovski se vrací po zdrcujícím knockoutu, není pochyb o tom, že to musí něčí sebevědomí trochu otřást. Ilia Topuria bude do zápasu vstupovat se vší parádou, zatímco Alexander Volkanovski se bude jednoduše snažit vrátit věci do starých kolejí. "Nebudu říkat, že to bylo nejtěžší soustředění, protože každé naše soustředění je vždycky těžké, ale řeknu, že to bylo nejprofesionálnější soustředění, jaké jsem kdy absolvoval," řekl Topuria. "Provedli jsme důkladnou analýzu mého soupeře a jsme na zápas připraveni."