Reyes: Jones ví co dělá, když se vyhýbá Aspinallovi

Podle Devastatora by Bones příliš riskoval, kdyby ve svém stavu šel do oktagonu proti Honey Badgerovi.     

Reyes: Jones ví co dělá, když se vyhýbá Aspinallovi

Dominick Reyes tvrdíl, že Jon Jones se chová velmi rozumně, když se vyhýbá zápasu s Tomem Aspinallem. Podle Reyese je jedním z důvodů odmítání supersouboje stávajícího a prozatimního šampiona nejtěžší váhové kategorie jednak zdravotní stav Jona Jonese, především se Jon Jones střetu s Angličanem vyhýbá kvůli riziku, které by prohra znamenala pro jeho auru bojovníka. Aspinall po výhře nad Pavlovichem na UFC295 lákal Jonese intenzivně k zápasu několik týdnů, Jones i UFC nicméně trvá na naplánovaném titulovém střetu Jones - Miocic. 

"Naprosto chápu, z čeho Jon vychází. On je Jon Jones, vyslovte jeho jméno kdekoli na světě a lidé budou vědět o koho se jedná,” míní Reyes, kterého citoval web Yardbarker. ”Zápas s Tomem Aspinallem by pro něj byl příliš riskantní záležitost. Je to velmi podobná situace jako když nešel do odvety se mnou. Respektive něco na ten způsob. Z Jonovy perspektivy je to příliš nebezpečné a málo výdělečné. Tom je totiž vynikající bojovník," míní  Reyes. S tím, že Jones nemládne a v 36 letech ho trápí více zranění, než byl zvyklý. Přičemž před vítězstvím nad Cirylem Ganem Jones v oktagonu chyběl téměř tři roky. A toto dlouhé období nečinnosti se pravděpodobně projevilo při současném  Jonesově zranění. 

Jones tak nyní stále doufá v návrat do oktagonu v titulové střetu se Stipe Miocicem, jakkoliv není znám termín a myšlenku podporuje i UFC a její šéf Dana White. Tom Aspinall naproti tomu - byť neopustil myšlenku, že si to ve vzdálenější budoucnosti rozdá s vítězem zmíněného střetu - už v posledních týdnech začíná směřovat jinam a připouští, že jeho další zápas a obhajoba pásu prozatimního šampiona by mohla být proti vítězi zápasu mezi Curtisem Blaydesem a Jailtonem Almeidou a mohla/měla by se dle Aspinallových představ odehrát v Manchesteru, kam UFC plánuje umístit jednu ze svých nadcházejících akcí.