Edwards: McGregor má pro UFC a MMA neuvěřitelný přínos!

Na pozadí spekulací o návratu Notorious do ringu se objevuje kritika Irovy osobnosti. Některé hvězdy oktagonu se ale McGregora zastávají.    

Edwards: McGregor má pro UFC a MMA neuvěřitelný přínos!

Šampion UFC ve welterové váze Leon Edwards vyzdvihl přínos Conora McGregora pro rozvoj MMA a UFC. Podle Edwardse Notorious sportu mnohem víc dává než si z něj bere. Před potenciálním Irovým návratem do oktagonu - jakkoliv datum zatím stále nebylo potvrzeno, spekuluje se (a některé indície naznačují), že by se McGregor by mohl na UFC302 v červnu čelit Michaelu Chandlerovi - se v MMA kruzích diskutuje, zda li je Notoriousův comeback pro MMA jako celek prospěšný. Přičemž Edwards jednoznačně stojí na straně těch, kteří si myslí že ano. 

"Myslím, že je pro tento sport skvělý," prohlásil Edwards, kterého citoval web MMAJunkie v podcastu "Up Front With Simon Jordan". "Určitě tento sport posunul dopředu i pro běžné fanoušky. Je to jeden z těch chlapíků, které buď máte rádi, nebo nemáte, ale je takový, jaký je. To, čeho ve sportu dosáhl, mu nemůžete vzít. Stal se přece prvním mistrem světa dvou divizí v historii. Takže i když říká všechny ty s*ačky, ve skutečnosti je za nimi také dobrý bojovník. Určitě tomu sportu pomohl. Nic mu neubral. Rozhodně mu dal víc, co se týče jeho posunutí do hlavního proudu," rozvedl svou myšlenku Edwards.

Podcaster Simon Jordan připomněl McGregorovy problémy s právníky nebo s dopingem, ale i na to měl Edwards odpověď. "Nejsem jeho obdivovatel," doplnil Edwards. "Soudím ho podle té sportovní části. Jeho osobní život je jeho věc. Jeho osobní život mi může být ukradený. Jde mi spíš o to, čeho dosáhl v oktagonu a o jeho schopnosti přitáhnout pozornost. Každému, co jeho jest. Není to můj kámoš," uzavřel svou myšlenku Edwards.