Adesanya přeci jen na UFC300? Bohové musí být šílení, napsal na Instagram

Bývalý šampion střední váhy je mimo hru od loňského září, kdy v Austrálii v rámci UFC293 přišel o svůj titul se Seanem Stricklandem.    

Adesanya přeci jen na UFC300? Bohové musí být šílení, napsal na Instagram

Že by nakonec přeci jen Last Stylebender na UFC300 bojoval? Israel Adesanya se možná opravdu chystá na návrat do oktagonu, který by se mohl odehrát za dva měsíce na UFC300, kde by jeho střet o pás šampiona s Dricusem du Plessisem mohl být vyvrcholením plánované monumentální karty. Ač Adesanya dlouhodobě možnost tak brzkého střetu s rodákem z Pretorie popíral, dnes v noci sdílel na svých oficiálních Instagram Stories příspěvek s kryptickým náznakem vyplývající z tématiky filmového hitu “300.”  "Bohové se museli zbláznit," připsal Adesanya k příspěvku. A svět MMA médií vybuchl v jednoznačném očekávání.

Čtyřiatřicetiletý dvojnásobný šampion ve váze do 185 liber loni po překvapivé porážce se Seanem Stricklandem naznačil, že má v úmyslu se na nějakou dobu opustit scénu s tím, že ale předesílal, že se jednoho dne vrátí a vyřídí si účty na vrcholu divize aka pokusí se znovu o titul. Zároveň se předpokládalo, že tato absence bude trvat minimálně jeden celý rok, přičemž někteří experti tipovali i delší pauzu. V posledních týdnech se nicméně Adesanyovo jméno vrátilo do cirkulace jako možný headliner karty UFC300 v titulovém zápase proti novopečenému šampionovi Dricusovi du Plessisovi.

Tito dva už se přitom měli utkat na UFC290, tehdy nicméně Adesanyovi překazilo možnost zápasu zranění. Minulý měsíc, po svém vítězství nad Stricklandem du Plessis nicméně prozradil, že jeho neočekávané vyvolání Adesanyi bylo předem naplánováno, když jeho manažer prý obdržel před UFC297 informace týkající se toho, že Adesanya může být včas k dispozici pro zápas na UFC 300. Adesanya - jež by podle bookmakerů měl být výrazným favoritem tohoto zápasu - už své polínko pod kotel přiložil. Bude jeho střet s du Plessisem vyvrcholením dubnového večera v Las Vegas?