Bojový pel-mel: Cejudo bude v případě prohry důchodcem, BKFC chce další velká jména

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Cejudo bude v případě prohry důchodcem, BKFC chce další velká jména

MMASucka: Pokud mě Dvalishvili porazí, bude to můj poslední zápas! Henry Cejudo zvažuje v případě prohry na UFC 298 odchod do důchodu. V půlce února by se měl v rámci hlavní karty UFC298 utkat s Merabem Dvalishvilim, a jakkoliv to pro "Triple C" bude teprve druhý zápas od jeho návratu do MMA v roce 2023, pokud po neúspěšném pokusu o znovuzískání titulu UFC s Aljamainem Sterlingem přijde další prohra, může to být pro Američana s mexickými kořeny zároveň derniéra. ,,Je to pro mě velmi důležité. Je to zápas o místo soupeře číslo 1. Kdybych se měl propadat žebříčkem, asi bych s dalšími zápasy skončil. Jo, chlape. Protože tenhle sport je prostě těžkej, člověče,” prohlásil Cejudo pro MMASucka.

MMAJunkie: Raquel Pennington odmítá zrušení vlastní divize. Se slovy “nežijete v našich botách” se Raquel Pennington ohradila proti návrhu bývalé hvězdy NFL Ryana Clarka, aby UFC zrušila její divizi. Pennington která naposledy v hlavním zápase UFC297 porazila Mayru Bueno Silvu jednomyslným rozhodnutím a přivlastnila si volný titul v bantamové váze jednoznačně odmítla Clarkovo hodnocení na ESPN, kde pracuje jako MMA analytik, který označil zápas za hrozný a podle kterého  by UFC měla zvážit zrušení celé divize. Pennington na Clarkovu kritiku reagovala prostým konstatováním, že vítěz Super Bowlu o ní nic neví. "Je mi jedno, co lidé říkají. Nejsem tu kvůli jejich očekáváním a abych je naplňovala. Jsem tu pro sebe. Je tu spousta lidí, kteří by v naší pozici nevydrželi ani deset vteřin. Nemají ani ponětí, jaké to je," prohlásila Pennington na rozhlasové stanici Sirius XM.

LowKickMMa: Chceme další velká jména, hlásí šéf BKFC David Feldman a plánuje propojit budoucnost své organizace s veterány UFC. Nejen záměr na televizní reality show BKFC ale i podpisy volných agentů MMA jsou hlavní plány Davida Feldmana na následujících jedenáct měsíců roku 2024. BKFC už v minulosti dokázala z UFC přivést Mikea Perryho, ale Feldman byl zároveň spojován i se jmény jako Luke Rockhold a Michael 'Venom' Page. A ač tyto plány neskončily úspěchem, podle šéfa organizace, která posílá do ringu boxery bez rukavic, další velké smlouvy jsou na cestě. "Přivést velká jména je něco, na co se v roce 2024 hodláme hodně zaměřit," prohlásil David Feldman pro LowKickMMA.

MMAFighting: Fertitta v minulosti lhal o odměnách bojovníků. Před dvanácti lety  tehdejší šéf UFC Lorenzo Fertitta napřímo prohlásil pro ESPN, že procento příjmů UFC, které připadá na bojovníky, "není daleko od toho, co platí ostatní sportovní ligy jako procento příjmů". A přitom věděl, že lže. Ukazují to odtajněné dokumenty, které v rámci aktuální šetření otázky, zda UFC nezneužívá svou pozic na trhu ukazují, že UFC si v minulosti najala globální poradenskou firmu Mercer, aby tato shromáždila data o platech z různých sportovních lig a porovnala ze s UFC. A tato studie už tehdy jasně ukázala skutečnost, že UFC vyplácela bojovníkům 18,6 procenta svých celkových příjmů, což bylo čtyřikrát méně než Major League Soccer, která se 76 procenty tehdy obsadila první místo v žebříčku podílu na příjmech vyplácených sportovcům.