White: I průměrný bojovník si může vydělat miliony dolarů! Podívejte se na Millera

Šéf UFC odmítá, že by vykořisťoval své bojovníky, jakkoliv jsou proti jeho organizaci vedeny soudní spory za zneužívání dominantního postavení.    

White: I průměrný bojovník si může vydělat miliony dolarů! Podívejte se na Millera

Výkonný ředitel UFC Dana White tvrdí, že své bojovníky platí dobře a jako důkaz nabízí Jima Millera, který si podle něj za svou kariéru v UFC vydělal miliony dolarů. Platy bojovníků jsou mezi fanoušky i kritiky UFC horkým tématem. White však neochvějně tvrdí, že platí bojovníkům to, co si zaslouží, a poukazuje na boxerský model, kde si všechny peníze vydělají pouze špičkoví bojovníci, místo toho si podle něj v UFC může solidně vydělat každý. A jako příklad dává legendárního Jima Millera, který - byť se nikdy nestal šampionem - podle Whitea vydělal v UFC několik milionů dolarů.

A v pro Viveka Ramaswaryho se pustil i do vysvětlování jako funguje odměňovací struktura UFC. "Existuje standardní úroveň platu a pak motivační složka podle toho, kdo jste a jak se vám daří stoupat po žebříčku. Takže se stane, že když se stanete šampionem, stanete se partnerem. Podílíte se na příjmech z pay-per-view. Box to má stejně. Šampion bere největší díl. U nás je to rozprostřeno napříč všemi," prohlásil Dana White v The Truth Podcast.

S tím, že právě Jim Miller, který se do povědomí fanoušků zapisuje především svou vytrvalostí a po účasti na UFC100 a UFC200 jej nyní čeká i dubnový UFC300 s Bobbym Greenem, je jedním z příkladů, kdy si i průměrný bojovník může přijít na solidní peníze. “Je tu odjakživa. Je tu od doby, kdy jsme koupili společnost, a pořád bojuje. Bude bojovat na UFC 300 a je to chlap, který na začátku byl nováčkem. Kdybyste se zeptali většiny lidí, nevěděli by, kdo je Jim Miller. A přesto vydělal miliony dolarů," dodal White.  Miller působí v UFC od roku 2008 a má na kontě nejvíce zápasů (43) v historii této organizace. Přitom se však nikdy nestal šampionem UFC.