Jeden z viníků Stricklandovy prohry? Kursy sázkových kanceláří

Sázkové kanceláře nabízejí koučům i analytikům v přímém přenosu hodnocení ze strany sázkářů, který bojovník má v daném momentu navrch.    

Jeden z viníků Stricklandovy prohry? Kursy sázkových kanceláří

Hlavní zápas UFC297 mezi Dricusem Du Plessisem a Seanem Stricklandem trval kompletních pěti kolech a na jeho konci byla zvednuta ruka Du Plessise jako vítěze. Velká část fanoušků se přitom domnívala a pravděpodobně stále domnívá, že Strickland měl svůj titul udržet, respektive že v zápase byl lepší. I sám Strickland mluvil následně o tom, že si myslel, že - objektivně velmi těsný zápas - ovládl. Stricklandův kouč Eric Nicksick po zápase popsal, jak se na prohře jeho svěřence podepsaly živé kursy sázkových kanceláří.. 

"Během zápasu jsem si myslel, že jsme vyhráli první a druhé kolo.  Druhé bylo těsné, nevěděl jsem, jak budou bodovat takedowny, ale viděl jsem, že na tribunách ukazují inplay kursy sázkových kanceláří a zatímco po prvním kole jsme byli 1,66, po druhém se to posunulo na 1,50 v náš prospěch,” popisoval Nicksick v podcastu The Anik & Florian jako sázkové kanceláře ovlivnili jeho uvažování o zápase. “Řekl jsem si: 'Dobře, takže jestli jsou na světě lidé, kteří vědí, co viděli, jsou to lidé, kteří na to vsadili peníze. Potvrdilo to mé myšlenky, že jsme vyhráli první a druhé kolo," dodal Nicksick.

Rozhodčí nicméně nakonec měli odlišný názor a právě defenzivnější respektive opatrnější přístup Stricklanda v pozdějších kolech Američana podle všeho stál jak vítězství v zápase tak titul. Na druhou stranu velmi těsný výsledek a odebrání titulu ze strany Jihoafričana vytváří mezi oběma bojovníky rivalitu o jejímž pokračování se nyní spekuluje. A odvetný zápas na linii Strickland - Du Plessis zjevně není vyloučen. Tentokrát Nicksick podle všeho ale nebude svému svěřenci radit podle sázkových kursů.