Stipe Miocic by se měl Aspinallovi vyhnout za každou cenu, myslí si Michael Bisping

Snaha anglického prozatimního šampiona těžké váhy Toma Aspinalla opatřit si další zápas nezná mezí. Pomyslně hozenou rukavici má i Stipe Miocic.    

Stipe Miocic by se měl Aspinallovi vyhnout za každou cenu, myslí si Michael Bisping

Bývalý šampion těžké váhy Stipe Miocic by příliš riskoval, kdyby vůbec uvažoval nad myšlenkou, že by šel do oktagonu s Tomem Aspinallem. Myslí si to Michael Bisping, který na svém Youtube kanálu uvedl, že Miocic by si měl počkat na vyzdravění Jona Jonese a jejich dlouhodobě plánovaný zápas a do žádných akcí se nepouštět. Podle verze Toma Aspinalla Miocic právě s tímto odůvodněním odmítl jejich vzájemný souboj na UFC300.

"Miocicovi bude v srpnu dvaačtyřicet. Nebojoval od doby, kdy ho před téměř třemi lety knokautoval Francis Ngannou," prohlásil Bisping na svém kanálu na YouTube. "A za ty tři roky, buďme upřímní, člověk zestárne. Takže ano, kdyby šel do klece s Tomem Aspinallem, všichni by si mysleli, jaký je borec. Ale co by tím riskoval? No, zápas s Jonem Jonesem," Miocic je mimo oktagon od března 2021, kdy přišel o titul v těžké váze v souboji s Francisem Ngannouem a předpokládá se, že střet s Jonesem, původně plánovaný na listopadové UFC295, bude jeho zápasnická derniéra.

"Tomovi Aspinallovi fandím, ale kdybych řídil Stipeho, řekl bych mu, aby se Aspinallovi vyhnul," pokračoval Bisping. "A kdyby Stipe vypadal, že má zájem, dal bych mu prostě facku. Bojovníci musí být chráněni sami před sebou, a jestli o tom Stipe přemýšlel, tak to prostě nedává byznysový smysl," uzavřel téma Bisping. A jeho pohled - přes intenzivní snahu anglického prozatimního šampiona domoci se titulového zápasu - podle všeho sdílí i šéf UFC Dana White. Ten i přes určitou “nefunkčnost” nejtěžší váhové kategorie, paralyzované zraněním šampiona Jonese, taktéž drží střet mezi Bonesem a Miocicem stále při životě.