Vsadit půl milionu na vlastního boxera? Kubánci se o to pokusili

Stoupající hvězda superwelterové váhy Yoenis Tellez kolem sebe v současnosti řeší agenty FBI. Jeho manažer se na něj pokusil vsadit půl milionu dolarů.    

Vsadit půl milionu na vlastního boxera? Kubánci se o to pokusili

Chci vsadit půl milionu dolarů. Na to že zápas mezi dvěma no-name boxery na kartě, jíž vévodil Jake Paul, bude trvat šest a více kol. S tímto požadavkem se na konci loňského roku do sázkové kanceláře v Seminole Hard Rock v Hollywoodu dostavil muž s taškou napěchovanou stodolarovými bankovkami. Oním zápasem, na který chtěl požadovaný obnos vsadit, byl podle amerického deníku Wall Street Journal střet mezi kubánskou vycházející hvězdou Yoenisem Tellezem a dalším v Americe žijícím Kubáncem Livanem Navarrem. 

Ve zkratce: Z poptávané sázky ve výši půl milionu dolarů v kursu 1,91 nakonec sázková kancelář přijala 110 tisíc. Potenciální výhra sto tisíc dolarů. A následující večer opravdu přišla. Tellez ve svém nejdelším profesionálním zápase knokautoval Navarra v 10. kole. A při šetření abnormálně vysoké sázky se ukázal problém: oním sázejícím byl Eduardo Perez, shodou okolností manažer Telleze. Ten okamžitě popřel, že by o čemkoliv věděl. A Perez uvedl, že sázku ve výši půl milionu dolarů myslel jako vtip.  “Je to jednoduché: Když jsme šli uzavřít sázku, zeptali se nás, o kolik, a my ze srandy řekli 500 000 dolarů," prohlásil pro WSJ Perez. "Udělali jsme si legraci a oni to nepochopili," dodal. Sázková kancelář ani FBI tento humor podle všeho nesdílí.

A boxer i jeho manažer jsou v problémech. Tellez, Kubánec přezdívaný "El Bandolero", je přitom považován za vycházející hvězdu ve své váhové kategorii. Pozornost boxerského světa na sebe upoutal loni, když s pouhými třemi týdny přípravy dokázal zaskočit za zraněného boxera a ve třetím kole knockoutovat zkušeného Sergia Garciu. Navíc, než se utkal s Navarrem, všechny Tellezovy zápasy byly ukončeny během prvních tří kol. Až nyní Tellezův vlastní manažer se pokusil vsadit půl milionu dolarů na to, že tento zápas bude jiný.