Bojový pel-mel: Žirafa versus králík v boxerském ringu, The Rock ve vedení TKO a vrátí se do wrestlerského ringu

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Žirafa versus králík v boxerském ringu, The Rock ve vedení TKO a vrátí se do wrestlerského ringu

BadLeftHook: "Je to žirafa proti králíkovi." Tak vidí na únor plánovaný střet mezi Tysonem Furym a Oleksandrem Usykem bývalý mistr světa v těžké váze Lennox Lewis. Usyk a Fury budou 17. února v Saúdské Arábii bojovat o titul nesporného šampiona těžké váhy v éře čtyř pásů a Lewis, který poslední roky působí jako boxerský analytik použil poměrně netradiční metaforu k předpokládanému zápasu. "Máte tu žirafu v podobě Furyho proti králíkovi, kterým je Usyk. A v takovém zápase se může stát cokoli," řekl Lewis. "Králíček už vyhrál spoustu zápasů. Svým stylem vyhrál spoustu zápasů. A víte, je to také nezpochybnitelný šampion a dělá všechno možné, aby vyhrál. Takže do tohoto zápasu jde s cílem vyhrát. Někdy vyhrávají králíci."

MMAMania: Odmítl! Podle Toma Aspinall Stipe Miocic odmítl vzájemný souboj o titul na UFC300 a výroční akce tak zřejmě bude bez zápasu v nejvyšší váhové kategorii. Zatímco na UFC100 a UFC200 byly headlinery akce zápasy Brocka Lesnara, současná situace nahrává tomu, že v dubnu v Las Vegas diváci těžkotonážníky neuvidí. Byť se podle Aspinalla White a spol. snažili. "Věřte tomu nebo ne, ale respektuji @JonnyBones a všechno, co udělal," napsal Aspinall na Twitteru. "Je to tak působivé. Přeji mu vše nejlepší v jeho zotavení a návratu proti @stipemiocic. A když už se bavíme o @stipemiocic, můj manažer byl kontaktován UFC s dotazem, zda bych s ním nechtěl 13. dubna zápasit," pokračoval. "Já jsem to samozřejmě přijal. "O něco později nám bylo řečeno, že @stipemiocic se mnou bojovat nechce a má zájem pouze o zápas s @JonnyBones," uzavřel Aspinall.

MiddleEasy: Odevzdáno! Conor McGregor poskytl nové vzorky z dopingových testů v souvislosti se spuštěním nového antidopingového programu UFC před svým návratem do oktagonu. McGregor tak měl absolvovat první testování od doby, kdy organizace Drug-Free Sport International převzala od USADA testování zápasníků k 31. prosinci. Z 61 sportovců, kteří zaregistrovali testování, dva bojovníci byli testování více než jednou, přičemž jedním z nich byl právě  Conor McGregor. Podle insiderů to nasvědčuje předpokladu, že se McGregor někdy v blízké budoucnosti vrátí do oktagonu, termín předpokládaného střetu s Michaelem Chandlerem nicméně stále znám není.

MMAPayout: The Rock is the boss. Dwayne Johnson se stal členem představenstva společnosti TKO Group Holdings, která spravuje UFC a WWE, a získává do osobního vlastnictví ochrannou známku The Rock ™. Podle dostupných informací obdrží herecká superstar a bývalá hvězda wresting Dwayne Johnson více než třicet milionů dolarů v akciích společnosti TKO. USD a v roce 2023 obdrží od společnosti WWE také 491 000 USD ve formě licenčních poplatků. Podle insiderů tato zpráva v podstatě utvrzuje skutečnost, že The Rock bude hlavní hvězdou druhé noci Wrestlemanie proti svému bratranci Romanu Reignsovi.