Ženská ozdoba UFC300? Debut Harrison v organizaci proti Holm

Dvojnásobná olympijská vítězka v judu v dubnu poprvé vstoupí do oktagonu UFC. V MMA má zatím bilanci 16-1.    

Ženská ozdoba UFC300? Debut Harrison v organizaci proti Holm

O jejím připojení se k UFC se dlouhodobě spekulovalo, nyní se předpoklady konečně naplnily. Šéf UFC Dana White v úterý večer oznámil, že UFC podepsala smlouvu s dvojnásobnou olympijskou vítězkou Kaylou Harrison, která platí za jedno z největších jmen v ženském MMA a ta bude debutovat 13. dubna na UFC300 proti bývalé šampionce bantamové váhy Holly Holm. Zápas se odehraje v bantamové váze, takže debut to bude pro Harrison dvojnásobný, když to bude poprvé, kdy bude shazovat na váhu do 135 liber.

Harrison, která s celkovou bilancí 16-1 byla hvězdou PFL, do UFC vstupuje bez pásu, který ztratila v listopadu 2022 proti Larisse Pacheco, když sice do tohoto zápasu vstupovala jako obrovská favoritka, protože Pachecovou již dříve dvakrát porazila, nakonec ale verdiktem rozhodčích registrovala svou první prohru. Loni v listopadu se pak vrátila na vítěznou vlnu výhrou nad Aspen Ladd, nyní vstupuje největší jeviště. Holly Holmová se vedle toho vrací po neúspěšném  zápase proti Mayře Bueno Silvě, který v oktagonu prohrála v červenci loňského roku, výsledek byl nicméně nakonec zrušen poté co Brazilka neprošla dopingovými testy. 

Příchodem Harrison do UFC by se podle insiderů především mohly pohnout ledy v ženských kategoriích, kdy právě vstup “Doug” do organizace Dany Whitea by mohl znamenat příklon největších hvězd ženského MMA právě k UFC. Ostatně šampionka Bellatoru v pérové váze Cris Cyborg už oznámila, že by byla  ochotna bojovat s úřadující šampionkou ženské profesionální ligy v pérové a lehké váze Larissou Pachecovou, jak po ní dlouhodobě žádá šéf PFL Donn Davis. Ale právě až po souboji s Kaylou Harrisonovou. Která má nyní podepsáno s UFC. Jak nyní přeskládávání pozic dopadne?