Bojový pel-mel: Rogana překvapil sobotní verdikt rozhodčích, Ngannou chce i Wildera

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Rogana překvapil sobotní verdikt rozhodčích, Ngannou chce i Wildera

MMAJunkie: Vítězství Du Plessise neviděl. Joe Rogan nečekal, že Dricus Du Plessis bude vyhlášen jako vítěz v sobotním zápase se Seanem Stricklandem a čtením výsledkových karet byl překvapen. Výsledek, který vyvolal smíšené reakce byl pro Rogana překvapením a ten myslel, že Strickland měl vyhrát. "Páni, zajímavé, velmi zajímavé," řekl Rogan ve svém pořadu "JRE Fight Companion". "Zajímalo by mě, co si o tom myslí lidé na internetu, protože my to při sledování nebodujeme, jen se bavíme. Mýlili jsme se? Ve čtvrtém kole si Du Plessisi vedl úžasněm ale podle mě měl Strickland silnější závěr zápasu,” hodnotil titulovou bitvu Rogan.

MMAFighting: Je to blízko! Podle Dany Whitea se UFC brzy potká s ESPN kvůli jednání o nové smlouvě ohledně vysílacích práv. White přiznal, že tato jednání plánuje ještě před vypršením smlouvy stávající, která platí do konce příštího roku. UFC ji uzavřela v roce 2018 a má mít hodnotu více než 1,5 miliardy dolarů. Nyní nicméně White plánuje určité “rozvětvení” a vedle ESPN chce o vysílacích právech jednat i s dalšími zájemci. Americká sportovní televize nicméně má mít pořád prioritu. "Věřím, že rozhovory s ESPN začnou během příštích tří až čtyř měsíců," uvedl White.

LowKickMMA: Egoisto! Ariel Helwani se opět dostal do sporu s Danou Whitem, když podle něj oznámení o posunu dlouho očekávaného debutu UFC v Saúdské Arábii bylo opravdu způsobeno nedostatečně kvalitní kartou a White to není ochoten přiznat jen kvůli svému egu. White přitom během svého vystoupení na tiskové konferenci po UFC297 označil argumentaci ohledně nekvalitní karty a odmítnutí ze strany saúdskoarabských “organizátorů”  za "totální b*llshit" a "naprostou lež," přičemž prohlásil, že to byl on, kdo se rozhodl událost s tím, že se mu podaří zajistit mnohem lepší kartu pro debut v Rijádu. "V podstatě potvrzuje mou zprávu, říká, že to nebylo dost dobré," okomentoval to Helwani. 

BadLeftHook: Ngannou chce Wildera! "Chci mít to jméno na svém záznamu," hlásí Francis Ngannou a po Anthonym Joshuovi hodlá bojovat s Deontayem Wilderem. "Jsem tady kvůli boxerské kariéře a tam mě čeká spousta výzev, spousta jmen. Například tři nejlepší borci, které jsem vždycky měl, jsou Fury, Joshua a Wilder. Wilder by se měl dát dohromady, protože já jsem neskončil a chci mít to jméno ve své bilanci," prohlásil Ngannou v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sports. Ngannou se po příchodu z MMA v boxu velmi rychle etabloval po velmi dobrém výkonu v zápase proti Tysonu Furym, sám nicméně na anglické televizní stanici přiznal, že eventuální prohra v na březen plánovaném střetu s Anthonym Joshuou může jeho boxerské ambice významně změnit.