Borz na Whitea: Slíbils, že dostanu titulový zápas!

Po Du Plessisově vítězství nad Stricklandem se okamžitě začalo spekulovat o jeho možném střetu s Israelem Adesanyou.   

Borz na Whitea: Slíbils, že dostanu titulový zápas!

Neporažený uchazeč o titul ve střední váze Khamzat 'Borz' Chimaev se podle LowKickMMA po víkendovém UFC297 obořil na šéfa organizace Danu Whitea s tím, že mu tento měl slíbit šanci na zisk titulu a řeči o jakémkoliv jiném vyzyvateli Dricuse du Plessise jsou podle Chimaeva prostě "bullsh*t". Aktuální devítka  střední váhy na UFC294 jednoznačně v očích rozhodčích zvítězil nad někdejší jedničkou v žebříčku Kamaru Usmanem a posunul tak svou celkovou bilanci na 13-0. A ve světle toho intenzivně žádá posun do nejvyššího patra.

"Jsem jediný neporažený," prohlásil Chimaev pro ESPN MMA. "Mám to 13-0 a po zápase s Usmanem mi slíbili že určitě budu bojovat o titul. A teď slyším Danu Whitea říkat věci jako: 'Nemyslím si, že Khamzat je další na řadě v boji o titul'. To je blbost, chlape. Pokud jsi mi něco slíbil, jsi za svá slova zodpovědný," vysvětlil Khamzat Chimajev. "Pokud mi dáte své slovo, musíte za něj odpovídat. Takže dámte slovo, musíte za ním stát,” zopakoval své principy bojovník původem z Čečenska.

Chimaev měl původně na UFC294 nastoupit proti bývalému držiteli titulu Paulu Costovi v oficiálním “kvalifikačním” zápase pro titulový zápas, Brazilec nicméně byl nucen odstoupit pro zranění. A Dana White přes Borzovo vítězství následně změnil program. Nyní podle spekulací MMA médií jednoznačně preferuje jako další titulový střet souboj mezi Du Plessisem a Adesanyiou, Chimaev by se podle dalších spekulací měl spokojit a utkat s poraženým Seanem Stricklandem.