Poatan háže další udičku: Tentokrát chce do oktagonu Du Plessise!

Alex Pereira si rychle osvojuje manýry (komunikativních) hvězd. A po Adesanyiovi, Ankalaevovi nebo Aspinallovi chce i čerstvého mistra střední váhy.  

Poatan háže další udičku: Tentokrát chce do oktagonu Du Plessise!

“Ještě jedno poslední rodeo ve střední váze?” Těmito slovy podle webu LowKickMMA oslovil na Instagramu Alex Pereira Dricusse du Plessise ve smyslu jejich možného střetu. Poatan tak zřejmě zvažuje možný poslední zápas kariéry ve váze do 185 liber.  Du Plessis jej podle všeho oslovil svým výkonem o víkendu v kanadském Torontu, kde dokázal v očích rozhodčích přebodovat Seana Stricklanda a uzmout mu pás ve střední váze.

Brazilský bojovník v minulosti přitom tento titul držel, listopadovým vítězstvím nad Jiřím Procházkou v Madison Square Garden na UFC295 se nicméně posunul o kategorii výše a předpokládalo se, že hubnout se mu nebude chtít, zvlášť když jeho potenciální soupeři se štosují spíše ve vyšších vahách. Pereira má aktuálně v diáři střet s aktuálně zraněným Jamahalem Hillem, po lednovém Ankalaevově vítězství nad Johnnym Walkerem se k možnosti střetu Poatana právě s Dagestáncem pozitivně vyjádřil Poatanův kouč Glover Texeira a Poatan se podle svých veřejných prohlášení nebrání ani možnosti posunu do nejvyšší váhy, když otevřeně flirtuje s možností zápasu s prozatimním šampionem nejvyšší váhové kategorie: Tomem Aspinallem. Nyní ale zkusil nahodit udičku i níže.   

Naproti tomu Du Plessis zřejmě nemá nemá Poatana na prvním místě svého wishlistu, když rodák z Pretorie du Plessis však po svém triumfu na UFC297 okamžitě přesunul svou pozornost od Seana Stricklanda ke svému dlouholetému soupeři Israeli Adesanyovi. A nabídhl novozélandskému bojovníkovi možný boj o titul ve zrychleném módu, když se nebrání souboji již v dubnu na UFC300. Kdo tedy bude další bojovník, se kterým Stillknocks půjde do oktagonu?