Čtyřicet milionů dolarů za comeback? Ani to Khabiba nepřesvědčilo!

V říjnu 2020 na UFC254 Khabib Nurmagomedov porazil Justina Gaethjeho. Ani jeden z následných pokusů jej nalákat do ringu nevyšel.    

Čtyřicet milionů dolarů za comeback? Ani to Khabiba nepřesvědčilo!

Nabídku na 40 000 000 dolarů za comeback měl smést podle Daniela Cormiera ze stolu bývalý šampion lehké váhy UFC Khabib Nurmagomedov a vytrvat ve svém přesvědčení zůstat mimo oktagon. O dagestánském bojovníkovi se v poslední době intenzivně spekulovalo jako o možné ozdobě dubnového UFC300, alternativy jeho návratu se diskutovaly i v minulosti, během celých tří let jeho důchodu. The Eagle nicméně nikdy nepovolil. I když nabídky byly zřejmě bezprecedentní.   

"Khabib Nurmagomedov odmítl 40 000 000 dolarů za další zápas," uveřejnil Daniel Cormier, kterého citoval web LowKickMMA na svém YouTube kanál, s tím, že mu jeho bývalý tréninkový partner přímo řekl, že dostal nabídku na tuto sumu. Bez dalších specifikací, takže Cormier neví, o kolik zápasů se mělo jednat a jaké byly další podmínky. "Padla tam suma čtyřicet milionů. Ale nicméně přestože se Khabibovi občas honí hlavou myšlenky na comeback, převažuje jeho neochvějné odhodlání dodržet slib, který dal své matce. Jen mi prostě řekl: 'Odmítl jsem 40 000 000 dolarů, brácho. Skončil jsem," doplnil Cormier.

Nurmagomedov, bývalý nesporný šampion v lehké váze a jednička v žebříčku váhové kategorie UFC ukončil svou zápasnickou kariéru již v roce 2020 po vítězství na submisi nad tehdejším držitelem titulu Justinem Gaethjem, čímž úspěšně sjednotil divizní koruny. Následně ovšem slíbil své matce, že po smrti otce již nebude zápasit a slib zatím drží. A to i přesto, že se jej UFC snažila údajně nahlodat možnou odvetou s bývalým šampionem dvou divizí Conorem McGregorem nebo dlouho připravovaným superzápasem s bývalým šampionem dvou vah Georgesem St-Pierrem. Ani jedna z těchto nabídek Khabiba do oktagonu nevrátila.