Bojový pel-mel: Ngannou na Harvardu, PFL zveřejnila kartu pro bitvu s šampiony Bellatoru

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Ngannou na Harvardu, PFL zveřejnila kartu pro bitvu s šampiony Bellatoru

LowKickMMA: Kariéra Ngannoua budou studovat na Harvardu! Jedna z největších senzací současného světa boxu, bývalý šampión těžké váhy UFC Francis Ngannou se stane  předmětem nové případové studie Harvard Business School. Ta hodlá zkoumat, jak odmítnutí nabídky,  která by z něj udělala nejlépe placenou těžkou váhu v historii UFC, ovlivnilo jeho následující kroky ve světě MMA/kontaktních sportů a dovedlo jej ke kontraktu s PFL a následně i ke  kritikou oceňovaném debutu v profesionálním boxu v Rijádu. Autorka plánované studie, harvardská profesorka Anita Elberse hodlá na jejím vzniku spolupracovat s Ngannouovým manažerem Marquelem Martinem. 

BadLeftHook: Tomu zápasu nevěřím, pro mě má nulovou důvěryhodnost, hlásí boxerská legenda. Lennox Lewis není velkým fanouškem zápasu mezi Anthonym Joshuou a Francisem Ngannouem, který se uskuteční 8. března v saúdskoarabském Rijádu.A to jakkoliv chápe finanční aspekt a důvody, proč k zápasům dochází, zejména ze strany Ngannoua: "Ngannouův zápas s Tysonem Furym byl velkolepou podívanou. Tento zápas s AJ bude také podívaná," uvedl bývalý šampion na svých sociálních sítích. "Klobouk dolů před Ngannouem za to, že využil své příležitosti. Neudělal nic špatného. Tohle je prostě divize těžké váhy v roce 2024. Ale podle mě tento zápas přidává AJovu životopisu nulovou důvěryhodnost," dodal Lewis. "Měl by ten zápas jasně vyhrát, ale když ho vyhraje, co tím získá nebo se naučí že porazí Ngannoua ve jeho druhém zápase v těžké váze? A pokud prohraje, bude to absolutní katastrofa,” myslí si Lewis.

Yardbarker: PFL versus Bellator zveřejnila kartu šampionů. V únoru v Saúdské Arábii se střetnou šampioni PFL a Bellatoru o tituly v nové organizaci. Už od listopadu - kdy PFL ovládla titulky erbů MMA světa, když oznámila, že převzala konkurenční Bellator - se spekulovalo, jakým způsobem dojde ke sjednocení kategorií a nyní je to známé.  Ariel Helwani v pořadu X oznámil, že 24. února se v Rijádu v Saúdské Arábii střetnou šampioni těchto dvou organizací. Karta bude vypadat následovně: Ryan Bader - Renan Ferreira/Johnny Elben - Impa Kasanganay/Patricio Pitbull - Jesus Pinedo/Jason Jackson - Magomed Magomedkerimov/Bruno Cappelozza - Vadim Nemkov/Thiago Santos - Yoel Romero/Clay Collard - AJ McKee/Gabriel Braga - Aaron Pico.

WrestlingInc: Spojení UFC a WWE mě zničilo. Bývalý zápasník Matt Riddle si myslí, že propojení UFC a WWE zastavilo jeho kariéru a odsunulo jej o ligu níž, když nyní zápasí v japonském Pro Wrestlingu. Riddle si v minulosti vyzkoušel obě hlavní organizace (jak WWE, tak UFC)  a v rozhovoru pro pořad "The Kurt Angle Show" Riddle přiznal, že měl pocit, že mu to příliš nepomohlo. “Já a Dana White nemáme nejlepší vztah a vím, že on silným faktorem toho, proč už nyní nezápasím. Sehrálo to svou roli. Taky jsem měl dostat pořádný balík peněz. Milion dolarů," prohlásil Riddle, s tím, že po potyčce letišti JFK, po níž bývalý šampion WWE US obvinil policistu ze sexuálního obtěžování už pro něj v nové organizaci nebylo místo.